Josep Borrell: Sfârșitul războiului din Ucraina, „aproape imposibil” după anexările efectuate de Rusia

Josep Borrell: Sfârșitul războiului din Ucraina, „aproape imposibil” după anexările efectuate de Rusia

Anexarea de către Rusia a patru teritorii ucrainene ocupate face „aproape imposibil” sfârşitul războiului în Ucraina, a apreciat sâmbătă şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, transmite AFP.

Josep Borrell FOTO EPA-EFE

Anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson - proclamată vineri de preşedintele rus Vladimir Putin - face „mult mai dificil, imposibil aproape, sfârşitul războiului”, a declarat Borrell la postul spaniol RTVE.

„Rusia este pe cale să piardă” războiul, „ea l-a pierdut în termeni morali şi politici”, dar „Ucraina încă nu l-a câştigat”, a spus el puţin mai târziu cu ocazia unui forum la La Toja, în Galicia (nord-estul Spaniei), unde a apărat sancţiunile europene impuse Rusiei şi ajutorul militar acordat pentru Kiev, şi a chemat la perseverarea în această direcţie.

„Trebuie să facem mai mult decât atât” şi „să facem conştientă lumea de motivele şi consecinţele acestui război”, a pledat Borrell, amintind că Brazilia şi India s-au abţinut să condamne în Consiliul de Securitate al ONU anexările ruse.

În opinia lui Borrell, europenii au construit „o grădină” care este „înconjurată de junglă”.

„Dacă nu vrem ca jungla să invadeze grădina, va trebui să ne implicăm”, a prevenit el, chemând UE mai ales să îşi întărească arsenalul militar. „Acesta nu este un capriciu, este necesar, indispensabil pentru supravieţuire”, a spus Borrell.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Și doamna a „asexuat” cu Borcea?

5 Foarte interesante amănunte!