Joseph Safra, cel mai bogat bancher din lume, a murit la 82 de ani/Cum a devenit urmașul unor bancheri ai Imperiului Otoman cel mai bogat om din Brazilia

Joseph Safra, cel mai bogat bancher din lume, a murit la 82 de ani/Cum a devenit urmașul unor bancheri ai Imperiului Otoman cel mai bogat om din Brazilia

Joseph Safra, un finanțist brazilian cu origini libaneze, a murit la vârsta de 82 de ani, acesta fiind cel mai bogat om din Brazilia și cel mai bogat bancher din lume, relatează Reuters și  Globo .

Safra a ajutat la conducerea și extinderea imperiului bancar și financiar al familiei sale, printre clienții acestuia numărându-se elite financiare din întreaga lume, de la Sao Paulo la New York și Monte Carlo.

Acesta a murit de cauze naturale, potrivit unui comunicat remis de Banco Safra.

Ca membru al celei mai proeminente familii evreiești de afaceri, acesta este creditat cu transformarea Banco Safra în una din cele mai sigure bănci braziliene.

Familia Safra s-a remarcat în rândul familiilor de afaceri din Brazilia ale căror interese au depășit granițele țării prin loialitatea față de rădăcinile lor etnice.

Safra, care a sosit în Brazilia ca adolescent în urmă cu peste cincizeci de ani, era cel mai bogat om din Brazilia și cel mai înstărit bancher din lume, cu o avere estimată la 19,9 miliarde de dolari.

Deși principalele sale activități s-au învârtit în jurul sectorului bancar, acesta și-a extins afacerile în domeniul hârtiei, imobilialelor internaționale, telecom și crescutului de vite.

Înaintașii lui Safra au fost bancheri în Imperiul Otoman, efectuând operațiuni legate de caravanele comerciale dintre orașul sirian Alep, Alexandria în Egipt și Constantinopol în Turcia.

Joseph Safra a evitat să vorbească limba portugheză în public, temându-se să nu fie înțeles greșit, însă eforturile sale de a păstra o vizibilitate publică redusă au fost adesea zădărnicite de relatările privind lipsa sa de milă în disputele din consiliile de administrație bancare, atitudine care s-a extins și asupra membrilor propriei familii.

Familia Safra este cunoscută în Brazilia și datorită obsesiei membrilor săi pentru securitatea personală. Edmond, fratele mai mare al lui Joseph și unul dintre cei mai proeminenți bancheri ai secolului trecut, a murit în 1999 într-un incendiu cauzat de un atac asupra penthouse-ului său din Monte Carlo.

Însă atât Joseph cât și frații săi sunt recunoscuți și pentru actele lor de filantropie, finanțând, printre altele, construirea celei mai mari sinagogi din Brazilia în Sao Paolo și restaurarea celei mai vechi sinagogi din această țară.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”