Jucărie sexuală în mărime naturală, veche de 2.000 de ani, descoperită de arheologi. Este singura de acest fel

Jucărie sexuală în mărime naturală, veche de 2.000 de ani, descoperită de arheologi. Este singura de acest fel

Singurul „vibrator“ roman în mărime naturală, care are o vechime de aproximativ 2.000 de ani, a fost descoperit de arheologi într-un șanț dintr-un teritoriu care se afla la limita nordică a Imperiului Roman.

Vibratorul roman a fost găsit într-un șanț Foto: Newcastle University

Dacă la început se credea că este o unealtă de cusut, acum arheologii consideră aceasta era un instrument sexual, în formă de penis în erecție, sau ar fi putut fi o caracteristică a unei statui pe care oamenii o atingeau pentru a le purta noroc.

„Trebuie să mărturisesc, o parte din mine crede că este oarecum evident că este un penis. Nu știu cine l-a înscris în catalog. Poate că a fost cineva care nu se simțea confortabil cu el sau care nu credea că romanii ar fi făcut asemenea prostii", a declarat Rob Collins, lector superior de arheologie la Universitatea Newcastle, conform „The Guardian“.

Arheologii au crezut, la început, un obiect de cusut

Falusul a fost găsit alături de zeci de pantofi și accesorii vestimentare, precum și de deșeuri artizanale, cum ar fi resturi de piele și coarne de cerb lucrate, astfel că s-a crezut că este un obiect de cusut.

Acesta are o lungime de 16 cm lungime, dar, spun cercetătorii, era probabil mai mare, deoarece lemnul este predispus la contracție și deformare.

Acesta a fost examinat de cercetători de la Universitatea Newcastle și de la University College Dublin. Analizele au arătat că este cel puțin primul exemplu cunoscut de falus fără trup din lemn recuperat în lumea romană.

„Ceea ce face ca aceasta să fie o premieră este faptul că nu este un falus mic, în miniatură. (....) Adesea, în arheologie, când găsim un obiect, putem spune la ce a fost folosit sau putem deduce la ce a fost folosit. Nu a fost cazul acestui obiect. A trebuit să ne aruncăm plasele larg în a ne gândi la ce ar putea fi folosită o sculptură din lemn de 15 centimetri și jumătate a unui falus", a declarat Collins.

Obiectele falice au fost folosite instrumente de tortură

Obiectele falice antice erau adesea folosite pentru a îndepărta răul. Analiza a arătat că falusul din Vindolanda avea capetele notabil mai netede, ceea ce indică faptul că a fost folosit pe parcursul unei perioade de timp.

Echipa de arheologi a aliniat trei teorii posibile, care au fost prezentate într-un material publicat în revista Antiquity. Una dintre variante este că obiectul reprezintă o jucărie sexuală, deși este nevoie de o anumită precauție, a spus Collins: „Uneori [n.r. - dildo-urile] nu au fost întotdeauna folosite pentru plăcere... pot fi instrumente de tortură, așa că sunt foarte conștient de faptul că folosesc termenul de jucărie sexuală. Să sperăm că pentru asta a fost folosit“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia