Jucătorii de la CFR Cluj, somații de la ANAF. S-au trezit cu datorii enorme pe cap

Jucătorii de la CFR Cluj, somații de la ANAF. S-au trezit cu datorii enorme pe cap

Fotbaliștii celor de la CFR Cluj au fost înștiințați că au depășit plafonul de venituri și devin plătitori de TVA. Ei au fost somați să achite sume foarte mari, chiar dacă legea spune că sunt scutiți de TVA.

Fotbaliștii lui CFR Cluj nu prea mai au motive de bucurie. Foto Sportpictures

Harababură nu există numai în fotbal, ci și la nivelul întregii societăți. Zilele trecute, jucătorii campioanei au primit somații de plată pentru că au depășit plafonul de 300.000 de lei anual și devin automat plătitori de TVA. Ei au fost înștiințați că trebuie să achite circa 1/5 din venituri.

Însă dacă până în 2021 legea era neclară, din 2021, nu ar mai fi trebuit să existe astfel de situații. ANAF a emis Ghidul Fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri în baza Contractului de Activitate Sportivă, în care s-a specificat că sportivii nu mai devin plătitori de TVA, indiferent de nivelul venitului încasat. Însă chiar și după apariția acestor norme ale Ministerului de Finanțe, unele unități ANAF spun că trebuie achitat TVA și cine vrea să-și recupereze banii, să acționeze ulterior în instanță.

Balaj: Nu sunt probleme

Cristi Balaj, președintele CFR Cluj, a explicat: ”În momentul de față, nu avem nici un jucător din lot care să aibă probleme de acest gen, legat de plata TVA. E drept că unii jucători din trecut, care facturau cu TVA și cărora clubul le achita banii, nu plăteau ulterior TVA-ul către stat, deși asta era datoria lor, după care ne-au solicitat nouă acele sume.

Ce să le faci acestora? Le-am tot explicat că ar fi trebuit să-și achite TVA-ul, noi nu avem cum să-i ajutăm, ar fi ilegal să le mai dăm bani suplimentar, din moment ce achitam facturile cu TVA cu tot”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro