Judecați voi/Iordache i-a interzis Anei Birchall să vorbească în Parlamenul României/Pușcăriașul Dragnea a fost audiat personal de președintele CCR

Judecați voi/Iordache i-a interzis Anei Birchall să vorbească în Parlamenul României/Pușcăriașul Dragnea a fost audiat personal de președintele CCR

Judecați voi/Iordache i-a interzis Anei Birchall să vorbească în Parlamenul României/Pușcăriașul Dragnea a fost audiat personal de președintele CCR.

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall acuză că nu i s-a acordat cuvântul în Camera Deputaţilor când a vrut să avertizeze asupra unor riscuri legate de un proiect de lege aflat pe ordinea de zi. Respectivul proiect vizează modificarea şi completarea Legii nr.129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi prin modificarea Ordonanţei de Guvern nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii.

Nemulţumită de această atitudine, Birchall reaminteşte că proiectul a primit punct de vedere negativ de la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi anunţă că va depune astăzi în scris o plângere către conducerea Camerei Deputaţilor, pentru a cere să se ia măsurile necesare astfel încât "politica 'pumnului în gură', a şmecheriilor şi a abuzurilor practicate de Florin Iordache să înceteze".

Redăm postarea Anei Birchall:

Este inadmisibil ce se întâmplă în aceste momente în Camera Deputaţilor! Deşi am cerut regulamentar cuvântul pentru a alerta asupra unor riscuri în ceea ce priveşte plx -ul 297/2020 dar Iordache a refuzat să îmi acorde regulamentar cuvântul. PL-x nr. 297/2020 (Proiect de Lege pentru simplificarea procedurii de declarare a beneficiarului real al unor persoane juridice prin modificarea şi completarea Legii nr.129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi prin modificarea Ordonanţei de Guvern nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii.

I-am comunicat acest lucru şi preşedintelui Camerei Deputaţilor! Punctul de vedere al Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a fost negativ! Sigur că simplificarea procedurilor poate fi binevenită, atât timp cât aceasta nu neagă scopul directivei şi nu împiedică sau pune în dificultate realizarea obiectivelor acesteia de transparenţă a circulaţiei capitalurilor, de integritate a mediului de afaceri, de prevenire a fenomenelor de spălare a banilor şi de finanţare a activităţilor ce ar reprezenta o ameninţare la adresa statului şi a cetăţenilor săi! Tocmai de aceea se impune ca Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor Oficiul trebuie să analizeze, în ansamblu, acest proiect de lege pentru a da siguranţa că se respectă transpunerea Directivei 2018/843/UE!

Voi depune astăzi şi în scris o plângere către conducerea CD care trebuie să ia măsurile necesare! Politica "pumnului în gură", a şmecheriilor şi a abuzurilor practicate de Iordache trebuie să înceteze! Acest Iordache este o ruşine pentru Camera Deputaţilor! În fotografia de mai jos se observă de câte ori am solicitat să iau cuvântul! ( conform procedurii se solicită luare de cuvânt prin apăsarea tastei #), scrie, pe Facebook, Birchall.

Dragnea, scos din închisoare și audiat pe ascuns la CCR, personal, de Dorneanu

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost scos din închisoare, săptămâna trecută, pentru a fi audiat la Curtea Constituțională, instituție condusă de Valer Dorneanu, fost politician PSD.

Este o situație excepțională. Dragnea a fost prezent la aceste audieri într-o speță care vizează o excepție de neconstituționalitate ridicată de fosta soție, Bombonica Prodana, despre calitatea funcționarului public, arată surse politice citate de  Ziare.com .

Una dintre primele întrebări care se pun este în ce măsură un deținut obișnuit se poate bucura de o asemenea favoare.

Liviu Dragnea a fost audiat în 4 iunie, așadar săptămâna trecută, în ceea ce a purtat numele de ședință online. Potrivit surselor citate, în sala în care a fost audiat Liviu Dranea au fost prezenți și președintele CCR, Valer Dorneanu, magistratul asistent, procurorul de ședință, avocați și public.

Doar restul judecătorilor CCR au participat prin video-conferință.

Potrivit unui avocat citat de Realitatea TV, în ultimii 10 ani nu se cunosc cazuri în care un astfel de deținut să fi avut ocazia de a fi față în față cu judecătorii Curții Constituționale.

Potrivit Ziare.com, deși excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de Bombonica Prodana în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, apărătorii fostei soții ai lui Dragnea nu au fost prezenți la Curtea Constituțională.

În toamnă, s-a consumat un alt episod controversat, din care a reieșit că Valer Dorneanu s-a întâlnit cu un apropiat al Liviu Dragnea.

Era septembrie 2019, când președintele Curții Constituționale a avut două întâlniri de taină în Parlamentul României.

Una cu deputatul PSD Florin Iordache, cealaltă cu Georgică Tobă, secretar general – adjunct al Camerei Deputaților.

În timp ce primul este cunoscut pentru contribuția sa substanțială, de-a lungul timpului, la conceperea proiectelor legislative și a ordonanțelor de urgență menite să mutileze legile justiției, Georgică Tobă s-a făcut remarcat ca om de legătură între fostul lider PSD, Liviu Dragnea și președintele CCR, Valer Dorneanu.

Aproape toate ordinele pe care Dragnea i le-a dat lui Dorneanu au fost transmise prin Georgică Tobă.

Potrivit unor surse apropiate celor doi, întâlnirile de la acea vreme ar fi avut legătură cu sesizarea făcută de premierul Viorica Dăncilă, privind refuzul președintelui Klaus Iohannis de numire a miniștrilor interimari. Sesizarea Guvernului privind un posibil conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi preşedinte, pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor interimari după plecarea ALDE de la guvernare. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina