Judecați voi/La zece zile după ce Gabriela Firea inaugura lucrările la Spitalul Metropolitan din Pipera, pe șantier bate vântul. Luni dimineață, nici un muncitor și nici un utilaj

Judecați voi/La zece zile după ce Gabriela Firea inaugura lucrările la Spitalul Metropolitan din Pipera, pe șantier bate vântul. Luni dimineață, nici un muncitor și nici un utilaj

Luni 20 iulie, ora 10.00. Pe terenul din Nordul Capitalei, acolo unde Primăria Generală a inaugurat cu mult fast acum zece zile construcția un spital cu aproape 1.000 de paturi și 31 de săli de operație în valoare 400 de milioane de euro, bate vântul. Pe așa zisul șantier nu este nicio activitate. Nu este vazut nici un muncitor și nici un un utilaj care să lucreze, dezvăluie  G4Media.ro .

Undeva într-un colț, se pot observa patru camioane și doua excavatoare trase pe dreapta. În alt colț se pot observa câteva movile de pâmânt rezultate din excavarea care a avut loc în urmă cu zece zile, chiar în momentul în care Firea anunța de pe șantier că au început lucrările la fundația spitalului.

La ora 17.00, când reporterul G4Media.ro a vizitat din nou șantierul, apăruseră câțiva muncitori care agățau o folie protectoare pe gardul șantierului.

Pe 10 iulie, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, înconjurată de muncitori și consilieri, anunța „ziua memorabilă” în care au început săpăturile la fundația spitalului Sfântul Sebastian. Pe fundal se puteau observa atunci mai multe camioane și excavatoare care lucrau de zor.

Evenimentul a fost promovat intens de mass-media.

„Zi memorabilă pentru domeniul sănătatii! Azi au inceput sapaturile la fundatia Spitalului Metropolitan Sf. Sebastian. Am muncit doi ani, cu cei mai buni arhitecti, structuristi, ingineri, proiectanti, din tara si din Franta, pentru a construi cel mai modern spital din tara”, spunea într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea.

Foto și video: G4Media.ro

Primăria Generală a răspuns unei întrebări adresate de G4Media.ro spunând că lucrările la noul spital sunt în curs. Primăria a transmis câteva fotografii despre care a spus că sunt surprinse pe șantier ”în jurul prânzului” și în care se văd 5 muncitori, 2 roabe, un excavator care încarcă pământ într-un camion. La ora 17.00, când reporterul G4Media.ro a revenit la șantier, nu era nici o activitate, cu excepția întinderii de folie pe gard.

Din comunicările oficiale pe care le-a făcut Primăria Generală până acum, spitalul cu toate circuitele medicale și aparatura ar trebui să fie gata în maximum trei ani. Spitalul ar urma să fie construit de două companii ale primăriei – Compania Municipală Consolidări S.A. și Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A., ambele fără experiență în construirea de noi unități sanitare.

Răspunsul integral al Primăriei Capitalei: 

”Avand in vedere solicitarea dumneavoastra, va transmitem faptul ca lucrarile la Spitalul Metropolitan „Sf. Sebastian” nu sunt oprite.

Astfel, din data de 10 iulie, a inceput pregatirea terenului, demolarea constructiilor existente pe amplasamentul viitorului spital si au fost demarate sapaturile pentru fundatia acestui obiectiv de investitii.

Pe santier exista activitate si, in ultimele luni, au fost executate lucrari in fiecare zi, mai putin in zilele de duminica, fie ca vorbim de constructia spitalul modular Covid-19, sectie externa a Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes sau de constructia Spitalului Metropolitan „Sf. Sebastian” Bucuresti.

Va trimitem cateva imagini de astazi, 20 iulie 2020, surprinse pe santier in jurul pranzului”.

Iată cele mai sugestive fotografii transmise de PMB:


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”