Judecați voi/Pensie specială de 27.300 lei pentru judecătorul Ionuț Matei, la doar 50 de ani

Judecați voi/Pensie specială de 27.300 lei pentru judecătorul Ionuț Matei, la doar 50 de ani

Judecătorul Ionuț Matei, șeful „Completului negru al Curții Supreme”, va primi lunar a o pensie de 27.300 de lei. Echivalentul a 5.400 de euro.

Pensia lui Matei a fost stabilita prin Decizia 225122 emisă în 17 noiembrie 2020 de Casa teritorial/sectorială de pensii Sector 1. La data obținerii deciziei, Ionuț Matei avea varsta de 49 de ani și 4 luni și o vechime în magistratură de 25 de ani. Dosarul de pensionare a fost înregistrat la data de 24 septembrie 2020, iar drepturile privind pensia de 27.300 de lei pe care o va încasa Matei au fost stabilite începând cu data de 1 octombrie 2020.

Ionuț Matei, unul dintre judecătorii din completul care recent a dat decizia din dosarul Ferma Băneasa și-a depus cerere de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii. Matei a cerut ca pensionarea să fie în vigoare începând cu data de 1 iunie.

La sfârșitul anului trecut, completul din care a făcut parte și Matei i-a trimis după gratii pe omul de afaceri Remus Truică, dar și pe avocatul Robert Roșu de la casa de avocatură Țuca, Zbîrcea și asociații și i-a condamnat, de asemenea, pe miliardarul israelian Beny Steinmetz și pe așa zisul prinț Paul al României, însă aceștia se sustrag executării pedepsei.

Condamnarea avocatului a stârnit protestele unor avocați din România sub hashtagul #JeSuisRobert, dar și ale unor asociații internaționale ale avocaților.

Ionut Matei este judecător din 1995, a promovat la ICCJ în noiembrie 2007, în urma unui interviu sustinut in prezenta fostului șef al sectiei penale, Anton Pandrea. A activat la Judecătoria Sectorului 3, Tribunalul București și Curtea de Apel București.

Matei a făcut parte și din completul ce l-a condamnat definitiv pe fostul premier Adrian Năstase la închisoare cu executare.

Foto: Judecătorul Ionuț Matei (InquamPhotos / Octav Ganea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?

3 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

4 Așa o fi?

5 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…