Judecătoare din Austria care a condamnat un român pentru 26 de furturi: „De ce nu ai furat în România?”

Judecătoare din Austria care a condamnat un român pentru 26 de furturi: „De ce nu ai furat în România?”

Un român a fost condamnat la închisoare în Austria, după ce a recunoscut că a comis nu mai puțin de 26 de furturi, în urma cărora a furat bunuri de 12.000 de euro.

Un român din Austria a primit o întrebare revoltătoare FOTO Shutterstock

Pedeapsa este cu suspendare parțială, iar tânărul român a decis să atace cu apel, lucru care a surprins-o pe avocata sa, care considera că este o pedeapsă indulgentă.

Românul era consumator de droguri și s-a prezentata ca argument în fața instanței că atunci când se află sub influența substanțelor nu mai conștientizează asupra propriilor acțiuni.

Tată a trei copii, românul fura din parfumerii, magazine alimentare și de bricolaj, cauzând un prejudiciu de peste 12.000 de euro.

„De ce nu a furat acasă, în România”, a vrut să afle judecătoarea Karin Knöchl la procesul de la Tribunalul Regional Eisenstadt. „Am fost aici timp de jumătate de an în căutarea unui loc de muncă”. A găsit doi compatrioți care au vrut să îl ducă într-un parc de distracții, a spus el. S-au oprit în fața unui magazin. „Și atunci am mers cu ei. Eram epuizat fizic. Nu aveam bani, soția mea suferea de depresie”, a spus românul care a fost prins la un magazin de feronerie după ce a trecut de casierie cu doi clești și o mașină de tăiat șuruburi ascunși la brâu și în buzunare.

Faptul că nu a avut antecedente penale a făcut ca pedeapsa să fie de 20 de luni de închisoare, din care 14 cu suspendare, dar chiar și așa el este nemulțumit de decizie și a făcut apel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB