Judecătoarea Elena Poiană ar fi luat mită pentru a scăpa de arest preventiv doi suspecți de tâlhărie (surse)

Judecătoarea Elena Poiană ar fi luat mită pentru a scăpa de arest preventiv doi suspecți de tâlhărie (surse)

Judecătoarea Elena Poiană, vizată de perchezițiile efectuate marți de procurorii DNA la Sfântu Gheorghe, ar fi luat mită pentru a înlocui arestul preventiv cu controlul judiciar în cazul a doi bărbați cercetați pentru tâlhărie, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. * Percheziții DNA la Judecătoria Sfântu Gheorghe; vizat — un magistrat cu funcție de conducere (surse)

Conform acelorași surse, fapta ar fi fost comisă în luna august 2015, când Elena Poiană, în prezent președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, era judecător la Tribunalul Harghita.

Judecătoarea ar fi pretins și primit suma de 10.000 de lei de la rudele unuia dintre cei doi bărbați arestați. În schimbul banilor, ea a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pentru ambii inculpați.

Potrivit surselor, Elena Poiană le-ar fi spus celor care i-au dat banii că un avocat i-ar fi costat mai mult, iar rezultatul nu ar fi fost garantat, având în vedere că pentru fapte cu violență este greu să se obțină cercetarea sub control judiciar.

DNA a anunțat marți că sunt efectuate patru percheziții în județele Covasna, Brașov și Iași, dintre care una la o instituție publică, într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în anul 2015.

''În cursul zilei de 16 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate în județele Covasna, Brașov și Iași, dintre care una reprezintă sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice'', precizează DNA într-un comunicat.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției de Operațiuni Speciale și Inspectoratelor de Jandarmi Județene Alba și Iași.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria