Judecătorii Gabriela Elena Bogasiu și Ilie Iulian Dragomir, propuși de CSM pentru funcțiile de vicepreședinte la ÎCCJ

Judecătorii Gabriela Elena Bogasiu și Ilie Iulian Dragomir, propuși de CSM pentru funcțiile de vicepreședinte la ÎCCJ

Judecătorii Gabriela Elena Bogasiu și Ilie Iulian Dragomir au fost propuși de Secția pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru a fi numiți în funcțiile de vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, se arată într-un comunicat al CSM transmis, marți, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în ședința de luni, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de numire în funcții de conducere la instanța supremă, Secția pentru judecători a CSM a hotărât înaintarea către președintele României a propunerilor de numire în funcțiile de vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție a judecătorilor Gabriela Elena Bogasiu și Ilie Iulian Dragomir.

Conform dispozițiilor legale, vicepreședintele Înaltei Curți este numit de către șeful statului, la propunerea CSM, dintre judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție care au funcționat la această instanță cel puțin doi ani.

CSM arată că numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina