Juncker spune că Von der Leyen este o 'europeană adevărată', la prima ei vizită la Bruxelles după nominalizare

Juncker spune că Von der Leyen este o 'europeană adevărată', la prima ei vizită la Bruxelles după nominalizare

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a elogiat-o joi pe cea desemnată să-i urmeze în funcţie, Ursula von der Leyen, drept o "europeană adevărată", după ce s-au întâlnit cu prilejul primei vizite la Bruxelles a ministrului german al apărării după nominalizarea sa, relatează dpa şi AFP.

"Încântat să o primesc pe Von der Leyen cu braţele deschise la Comisia Europeană astăzi. O europeană adevărată, gândim la fel când vine vorba de apărarea intereselor UE", a postat el pe Twitter.

El i-a urat, de asemenea, succes în Parlamentul European, care este divizat în privinţa aprobării nominalizării ei.

Juncker, care va ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei până pe 31 octombrie, a întâmpinat-o pe Von der Leyen cu o îmbrăţişare în faţa camerelor.

Mai târziu, politiciana germană urmează să se întâlnească cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Ea a precizat miercuri că are nevoie de două săptămâni pentru a-şi prezenta "viziunea" privind Europa pentru următorii cinci ani, durata mandatului său.

Votul Parlamentului European privind candidatura sa este prevăzut pentru jumătatea lunii iulie. Ea trebuie să obţină 376 de voturi pentru validarea în funcţie, un rezultat care nu este garantat la momentul actual. Parlamentul este nemulţumit de alegerile şefilor de stat şi de guvern pentru posturile-cheie ale UE, care au ignorat candidaţii cap de listă desemnaţi de partidele paneuropene pentru alegerile UE.

Donald Tusk a declarat joi, în faţa eurodeputaţilor, că Verzii ar trebui să fie mai implicaţi în următoarele nominalizări de la vârful Uniunii Europene, chiar dacă acest partid a fost perdantul împărţirii joburilor de top în blocul comunitar.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…