Jurma spune că a discutat 'printre picături' cu Toader despre întâlnirea cu ambasadorul Klemm

Jurma spune că a discutat 'printre picături' cu Toader despre întâlnirea cu ambasadorul Klemm

Procurorul şef interimar al DNA, Anca Jurma, a declarat marţi că a discutat "printre picături" cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în legătură cu întâlnirea pe care a avut-o cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Anca Jurma a participat marţi, la Ministerul Justiţiei, la o întâlnire cu Tudorel Toader, alături de procurorul general Augustin Lazăr şi procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă.

La ieşirea de la MJ, Jurma a fost întrebată de jurnalişti dacă a discutat cu ministrul Toader despre întrevederea pe care a avut-o în luna iulie cu ambasadorul Klemm.

"Printre picături. Dar mă bucur că mi-aţi pus această întrebare, că iarăşi, din păcate, se vehiculează informaţii eronate în spaţiul public. Nu m-am deplasat la Ambasada SUA. Cine are curiozitatea să vadă în acea poză, pe care nu eu am făcut-o publică, se vede steagul DNA. Deci, întâlnirea a fost la sediul DNA. Nu m-am deplasat la Ambasada SUA", a spus Jurma.

Pe 2 august, Tudorel Toader a anunţat că îi va chema pe procurorul general Augustin Lazăr şi procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, pentru a-i întreba despre întâlnirea cu ambasadorul Hans Klemm.

"Voi încerca să am o discuţie cu dânşii cât de curând, să îi invit la Ministerul Justiţiei, să întreb cât de normal este ca un procuror-şef să se ducă la o ambasadă că l-a chemat nu ştiu care ambasador, l-a invitat, mă rog, să-l felicite pentru faptul că a fost soare astăzi şi n-a plouat (...) Procurorul colaborează pe linie orizontală cu structurile aferente dintr-un stat: cu procurorii din America, din Franţa. Ambasadorii colaborează şi se coordonează cu ministrul de Externe, nu cu procurorii. Îi voi întreba: 'aveţi reprezentativitatea aceasta a relaţiilor externe?', Categoric că nu o au", a spus atunci Tudorel Toader.

Afirmaţia lui Tudorel Toader venea după ce în presă a apărut informaţia că, pe data de 17 iulie, procurorul-şef al DNA, Anca Jurma, s-ar fi deplasat la Ambasada SUA.

Ulterior, DNA a dat publicităţii un comunicat de presă în care arăta că Anca Jurma s-a întâlnit pe 17 iulie cu ambasadorul Hans Klemm la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la iniţiativa misiunii diplomatice a SUA, în scopul prezentării noului ataşat FBI la Bucureşti, David Varner. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro