Jurnalista Marina Ovsiannikova a evadat din arestul la domiciliu. A fost dată în urmărire de ruși

Jurnalista Marina Ovsiannikova a evadat din arestul la domiciliu. A fost dată în urmărire de ruși

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a fost dată în urmărire după ce a evadat din arestul la domiciliu împreună cu fata sa de 11 ani. Aceasta a devenit cunoscută pentru că a criticat în direct la TV războiul din Ucraina.

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova / Foto Arhivă

Anunțul a fost făcut de fostul soț al femeii, care a precizat că jurnalista a plecat într-o destinație necunoscută împreună cu fiica lor.

„Aseară, fosta mea soție a părăsit domiciliul, împreună cu fiica mea de 11 ani”, a spus fostul soț al acesteia. Anterior, jurnalista a declarat că vrea să părăsească Rusia împreună cu fiica ei, scrie Digi24.

Marina și Igor au două fete, una de 17 ani și alta de 11. Cei doi se luptă în instanță pentru custodie, iar momentan, copilul cel mare stă cu tatăl.

Marina Ovsiannikova a fost plasată în arest la domiciliu până pe 9 octombrie, după ce a protestat singură împotriva războiului pe digul Sofiiskaia. Ea a avut un afiș cu fotografii ale unor copii uciși în războiul din Ucraina pe care era scris mesajul: „Câți copii mai trebuie să moară înainte să te oprești?”.

Jurnalista a ajuns în atenţia internaţională în luna martie după ce a afişat o pancartă pe care scria „Opriţi Războiul”, în timpul unei emisiuni de ştiri de noapte difuzate în direct.

Ea a declarat atunci că este „imposibil să taci” şi că vrea ca lumea să ştie că mulţi ruşi sunt împotriva invaziei.

În urma protestului la televiziunea de stat rusă, Ovsiannikova a fost arestată, interogată mai mult de 14 ore, eliberată şi amendată cu 30.000 de ruble (aproximativ 526 de dolari).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”