Jurnalista Ovsiannikova a fugit din Rusia cu fiica sa

Jurnalista Ovsiannikova a fugit din Rusia cu fiica sa

Jurnalista Marina Ovsiannikova, care se afla în arest la domiciliu fiindcă a distribuit știri false, a fugit din Rusia alături de fiica sa, a comunicat, luni, avocatul ei pentru AFP.

Marina Ovsiannikova a fugit din Rusia. FOTO Profimedia

Ovsiannikova a părăsit Rusia împreună cu fiica sa la câteva ore după ce a ieșit din apartamentul în care se afla în arest la domiciliu", a afirmat pentru AFP Dmitri Zakhvatov, precizând că cele două se află în Europa.

Ele sunt bine, așteaptă să vorbească public", a mai spus Zakhvatov.

Acest anunț vine la două săptămâni după ce a fost dată în urmărire fiindcă a evadat din arestul la domiciliu împreună cu fata sa de 11 ani. Ovsiannikova a recunoscut , miercuri, 5 octombrie, că a evadat din arestul la domiciliu și a afirmat că nu există niciun caz la care să răspundă.

Jurnalista a fost plasată în arest la domiciliu până pe 9 octombrie, după ce a protestat singură față de războiul din Ucraina pe digul Sofiiskaia.

Jurnalista a ajuns în atenţia internaţională în luna martie după ce a afişat o pancartă pe care scria „Opriţi Războiul”, în timpul unei emisiuni de ştiri de noapte difuzate în direct. După protestul în direct a fost arestată și amendată.

Ulterior, a părăsit țara pentru a fi corespondentă la ziarul german Die Welt .

În luna iulie s-a întors în Rusia pentru a lupta pentru custodia celor două fete minore, pe care fostul ei soț, care încă locuiește în Rusia, încearcă să le ia. Momentan, copilul, în vârstă de 17 ani, locuiește cu tatăl.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...