Jurnalistul Gabriel Gachi susține că afaceriști din jurul primarului Chirica l-au amenințat cu moartea, au vrut să-l evacueze din apartament și au mânjit redacția ziarului cu fecale

Jurnalistul Gabriel Gachi susține că afaceriști din jurul primarului Chirica l-au amenințat cu moartea, au vrut să-l evacueze din apartament și au mânjit redacția ziarului cu fecale

Ziaristul Gabriel Gachi, redactorul șef al publicației Reporter de Iași, acuză poliția din municipiu și biroul DNA local că ar fi mușamalizat plângerile făcute de el și de colegi din presa locală după amenințările primite în ultimii ani de la afaceriștii din jurul primarului Mihai Chirica.

Ziarul Reporter de Iași a publicat de-a lungul timpului zeci de anchete legate de afaceriștii din domeniul imobiliar care au fost ajutați de primarul Chirica – unele dintre acestea transformându-se în anchete ale procurorilor.

Dar ziaristul susține că oamenii de afaceri l-au supus la presiuni inimaginabile : amenințări cu moartea chiar în scara blocului în care locuiește, încercarea de evacuare a familiei sale din locuință, mânjirea cu fecale a sediului redacției și a mașinii. Iar în cazul unui alt coleg – plângeri la Protecția Copilului și încercarea de a-i lua copiii de sub tutelă.

”Anii în care DNA și celelalte structuri ale statului nu au mișcat un deget împotriva corupției lui Mihai Chirica au permis celor din Primărie să mai ia de zeci de ori șpagă și să comită abuzuri inimaginabile împotriva ziariștilor și familiilor acestora. Aceasta e Rusia putinistă din viața mea: patru ani de teroare”, a scris Gabriel Gachi.

”Am văzut ceva satisfacție după ce DNA a anunțat că a deschis încă un dosar în zona imobiliară, ca și cum am sărbători o victorie (…) Aceasta nu este însă o victorie. Nu avem nimic de sărbătorit. Aceasta este o înfrângere. Într-un film noir de la Hollywood, conspirația din Justiție ar fi dezvăluită cu efectul unei lovituri de teatru. În 2022 ar trebui să investigăm complicitatea DNA Iași în tot angrenajul penal, nu să tragem clopotele de bucurie”, a mai scris ziaristul ieșean.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria