Justin Ştefan (LPF): Stadioanele sunt ţinute închise fără motiv, autorităţile au uitat de suporteri

Justin Ştefan (LPF): Stadioanele sunt ţinute închise fără motiv, autorităţile au uitat de suporteri

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că a solicitat din nou Ministerului Tineretului şi Sportului redeschiderea stadioanelor pentru suporteri, arenele sportive fiind "ţinute închise fără motiv".

"Am solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului să analizeze propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal de a redeschide stadioanele echipelor din Liga I la 30% din capacitate. Pentru că autorităţile au uitat pur şi simplu de stadioane şi de suporteri. Adică, s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, se redeschid şi şcolile, şi toate acestea sunt în spaţii închise, de ce nu s-ar redeschide şi stadioanele? Pentru că pe stadioane putem avea şi un control clar al numărului de persoane care asistă la meciuri", a declarat Ştefan pentru AGERPRES.

Acesta a făcut un apel către organizaţiile suporterilor pentru a sprijini demersul Ligii Profesioniste de Fotbal: "Eu fac şi un apel public către suporteri să vină alături de Liga Profesionistă de Fotbal, prin intermediul organizaţiilor lor pentru a susţine acest demers. Trebuie să ne organizăm, pentru că este inacceptabilă situaţia actuală. Nimănui nu îi pasă de zecile de mii de suporteri ţinuţi departe de sportul lor favorit şi cred că după un an au dreptul să revină alături de echipele favorite".

Oficialul ligii a precizat că LPF este singurul organizator de competiţii care se finanţează din fonduri private şi că merită măcar o explicaţie pentru care accesul suporterilor pe stadioane este în continuare restricţionat.

"Deocamdată este o întrebare fără răspuns, dar vom reveni până vom primi unul. Pentru că LPF este singurul organizator de competiţie din tot sportul românesc care se finanţează exclusiv din bani privaţi şi cred că merităm o explicaţie. Stadioanelor sunt ţinute închise fără niciun motiv. A venit timpul să ne întoarcem către oameni", a mai spus Justin Ştefan.

Competiţiile sportive din România se desfăşoară fără spectatori în tribune din primăvara anului 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.
AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…