Justiția din Lituania confirmă extrădarea unui bărbat în SUA pentru o fraudă de 100 milioane de dolari

Justiția din Lituania confirmă extrădarea unui bărbat în SUA pentru o fraudă de 100 milioane de dolari

Curtea de Apel a Lituaniei a confirmat vineri o decizie de extrădare în Statele Unite a unui lituanian acuzat că a fraudat Facebook și Google cu peste 100 milioane de dolari, relatează Reuters.

Evaldas Rimasauskas a fost acuzat în martie de Statele Unite de fraudă electronică și spălare de bani între anii 2013 și 2015, infracțiuni pasibile fiecare cu o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.
    
Rimasauskas va fi predat Statelor Unite în 10 zile, a declarat procuratura generală lituaniană pentru Reuters. El a făcut apel împotriva unei decizii de extrădare în iulie.
    
Rimasauskas a sustras de la Google 23 de milioane de dolari și 99 milioane de la Facebook, a precizat instanța lituaniană într-un comunicat.
    
Curtea a declarat că Rimasauskas și complicii săi s-ar fi dat drept reprezentanți ai producătorului taiwanez Quanta Computer Inc., un furnizor al Google și Facebook. Ei ar fi folosit apoi e-mailuri pentru a convinge ambele companii americane să transfere banii datorați producătorului către conturi controlate de o companie letonă cu același nume, a declarat instanța.
    
Google a transferat apoi banii într-un cont al unei bănci din Letonia controlate de compania letonă frauduloasă și Facebook într-un cont similar al unei bănci din Cipru, a mai afirmat instanța.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga