Justiția din Lituania confirmă extrădarea unui bărbat în SUA pentru o fraudă de 100 milioane de dolari

Justiția din Lituania confirmă extrădarea unui bărbat în SUA pentru o fraudă de 100 milioane de dolari

Curtea de Apel a Lituaniei a confirmat vineri o decizie de extrădare în Statele Unite a unui lituanian acuzat că a fraudat Facebook și Google cu peste 100 milioane de dolari, relatează Reuters.

Evaldas Rimasauskas a fost acuzat în martie de Statele Unite de fraudă electronică și spălare de bani între anii 2013 și 2015, infracțiuni pasibile fiecare cu o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.

Rimasauskas va fi predat Statelor Unite în 10 zile, a declarat procuratura generală lituaniană pentru Reuters. El a făcut apel împotriva unei decizii de extrădare în iulie.

Rimasauskas a sustras de la Google 23 de milioane de dolari și 99 milioane de la Facebook, a precizat instanța lituaniană într-un comunicat.

Curtea a declarat că Rimasauskas și complicii săi s-ar fi dat drept reprezentanți ai producătorului taiwanez Quanta Computer Inc., un furnizor al Google și Facebook. Ei ar fi folosit apoi e-mailuri pentru a convinge ambele companii americane să transfere banii datorați producătorului către conturi controlate de o companie letonă cu același nume, a declarat instanța.

Google a transferat apoi banii într-un cont al unei bănci din Letonia controlate de compania letonă frauduloasă și Facebook într-un cont similar al unei bănci din Cipru, a mai afirmat instanța.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România