Justiția mai încearcă o dată cu această javră PSD

Justiția mai încearcă o dată cu această javră PSD

Dosarul de abuz în serviciu al fostei deputate PSD Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, va fi retrimis în cameră preliminară, a decis joi Curtea de Apel Ploieşti, potrivit Agerpres. Decizia poate fi atacată cu apel. Dosarul fusese trimis în judecată încă din 2015.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel a constatat nulitatea absolută a procedurii de cameră preliminară desfăşurată în acest dosar şi a dispus ca, la momentul rămânerii definitive a hotărârii, cauza să fie înaintată serviciului Registratură în vederea repartizării unui complet de judecător de cameră preliminară specializat în soluţionarea cauzelor de corupţie.

Context. Pe 2 decembrie 2018, Andreea Cosma a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri ale cazărmii ‘Ciuperceasca’, intrată în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN. În acelaşi dosar, Florin Anghel, fost deputat PDL şi fost preşedinte al CJ Prahova, şi Dănuţ Cornea, la data faptei preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Plopeni Industrial Parc SA, au primit câte 4 ani închisoare cu executare. Ulterior, în iunie 2020, un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat sentinţa şi a trimis cauza la rejudecare, potrivit Agerpres.

În decembrie 2015, DNA a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma, la data faptei notar public, pentru complicitate la abuz în serviciu. Au fost trimişi în judecată în acelaşi dosar fostul deputat PDL Florin Anghel, la data faptei preşedinte al CJ Prahova, acuzat de instigare la abuz în serviciu, precum şi Dănuţ Cornea, la data faptei preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Plopeni Industrial Parc SA, împuternicit cu atribuţii de director general, acuzat de abuz în serviciu.

Prejudiciul total produs în dauna SC Plopeni Industrial Parc SA, potrivit DNA, este de 18.694.990 lei, sumă în care este inclus prejudiciul cauzat prin vânzarea activului „Ciuperceasca”.

Foto: Andreea Cosma (InquamPhotos / Octav Ganea)



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /