Justiţia spaniolă validează înfiinţarea primului sindicat al lucrătoarelor din industria sexului

Justiţia spaniolă validează înfiinţarea primului sindicat al lucrătoarelor din industria sexului

Justiţia spaniolă a validat înfiinţarea primului sindicat al "lucrătoarelor din industria sexului" din Spania, respingând astfel recursul guvernului în vederea anulării înfiinţării acestei organizaţii, a anunţat miercuri Tribunalul Suprem, cea mai înaltă instanţă juridică a Spaniei, informează AFP.

Înfiinţat în cea mai mare discreţie în vara lui 2018, acest sindicat, denumit Otras (Organizaţia lucrătoarelor din industria sexului), a fost contestat la scurt timp după crearea lui de guvernul socialist al lui Pedro Sanchez, care a obţinut în justiţie anularea statutelor sale la numai trei luni după înfiinţarea lui.

Tribunalul Suprem a dat dreptate sindicatului, afirmând, în decizia sa consultată de AFP, că "statutele contestate" sunt "conforme legislaţiei" şi că lucrătoarele din industria sexului "se bucură de dreptul fundamental la libertate sindicală şi au dreptul de a se sindicaliza".

Prin urmare, tribunalul a casat decizia din noiembrie 2018 care anulase statutele Otras, decizie care la acea dată argumentase că autorizarea lor ar însemna "să se admită că proxenetismul (...) este o activitate legală".

În august 2018, Otras a primit undă verde administrativă a conducerii generale a Ministerului Muncii şi statutele sale au fost publicate în Monitorul Oficial. Însă, trei săptămâni mai târziu, guvernul, care se prezenta drept "feminist şi susţinător al abolirii prostituţiei", potrivit termenilor folosiţi într-un tweet la acea epocă de Pedro Sanchez, a demarat demersuri pentru a anula sindicatul.

În Spania, prostituţia nu este nici legală, nici ilegală, ci pur şi simplu tolerată, iar extrem de numeroasele bordeluri sunt autorizate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...