Justiția suedeză clasează ancheta privind acuzațiile de viol împotriva lui Julian Assange

Justiția suedeză clasează ancheta privind acuzațiile de viol împotriva lui Julian Assange

Procurorii suedezi au anunțat vineri că renunță la ancheta preliminară privind acuzațiile de viol formulate împotriva fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, punând astfel capăt unei saga judiciare de 7 ani, relatează AFP, Reuters și DPA.

"Procurorul Marianne Ny a decis să claseze ancheta pentru viol împotriva lui Julian Assange", punând astfel capăt investigației începute în 2010, a anunțat parchetul suedez într-un comunicat

Julian Assange a respins întotdeauna acuzațiile formulate împotriva sa.

Parchetul a precizat că își va motiva această decizie într-o conferință de presă programată la Stockholm la ora 12:00 locală (10:00 GMT).

Această decizie este o victorie a australianului de 45 de ani, care a negat întotdeauna acuzațiile formulate împotriva sa în august 2010 de către o suedeză de 30 de ani.

Julian Assange este refugiat la sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra din 2012, în speranța că va scăpa de un mandat de arestare european emis de Suedia. El a denunțat o manevră cu scopul extrădării sale către SUA, unde riscă să fie urmărit în justiție pentru publicarea unor documente militare și diplomatice confidențiale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /