Kadîrov le cere liderilor regiunilor rusești să înceapă „automobilizarea” și vrea câte o mie de voluntari din partea fiecăruia

Kadîrov le cere liderilor regiunilor rusești să înceapă „automobilizarea” și vrea câte o mie de voluntari din partea fiecăruia

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, i-a îndemnat pe liderii regiunilor rusești să înceapă o „automobilizare” și să pregătească voluntari pentru a fi trimiși să lupte pe frontul din Ucraina, relatează Meduza .

Kadîrov solicită 1.000 de voluntari pentru a fi trimiși pe frontul din Ucraina. FOTO Profimedia

Nu este nevoie să așteptați ca Kremlinul să declare legea marțială sau, invers, să stați pe loc, așteptând sfârșitul operațiunii militare speciale din Ucraina. Șeful fiecărei regiuni a Rusiei de astăzi trebuie să-și dovedească disponibilitatea de a ajuta statul”, a scris liderul cecen pe canalul său de Telegram.

De asemenea, Kadîrov a precizat că „fiecare lider de regiune este suficient de capabil să pregătească, să formeze și să angajeze personal, cel puțin o mie de voluntari”.

Solicitarea liderului prorus al Ceceniei vine după ce, luni, a criticat hotărârile adoptate de comandamentul militar de la Moscova în contextul eșecului suferit de armată în regiunea Harkov și a faptului că armata ucraineană a început să atace regiunile Donețk și Lugansk.

Dacă nu se schimbă strategia azi sau mâine, voi fi obligat să vorbesc cu conducătorii Ministerului Apărării şi liderii ţării, pentru a le explica situaţia reală pe teren. Aceasta este o situaţie foarte interesantă. Este stupefiant, aş zice eu”, afirma Kadîrov la momentul acela.

Liderul cecen a afirmat, luni, că a trimis 10.000 de luptători ceceni în Ucraina pentru a participa la lupte în regiunile Donețk, Herson și Zaporojie.

Conform lui Kadîrov, luptătorii ceceni au revenit în Ucraina fiindcă și-au terminat concediul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?