Kârgâzstan: Guvernul a demisionat după ce partidul președintelui a părăsit coaliția majoritară

Kârgâzstan: Guvernul a demisionat după ce partidul președintelui a părăsit coaliția majoritară

Guvernul din Kârgâzstan a demisionat miercuri după ce partidul președintelui Almazbek Atambaiev a părăsit coaliția majoritară aflată la putere, a anunțat biroul președintelui, într-un comunicat citat de Reuters.

Partidul Social Democrat, cel mai mare din parlament, a decis luni să se retragă din coaliția majoritară, în urma refuzului aliaților săi de a sprijini reformele constituționale propuse de Atambaiev.

Acestea vizează să întărească prerogativele premierului, o funcție pe care Atambaiev ar putea-o prelua după expirarea mandatului prezidențial, în decembrie 2017, chiar dacă actualul șef al statului a dezmințit în august că ar avea această intenție.

Pentru a intra în vigoare, propunerile trebuie aprobate în cea de-a treia lectură, definitivă.

Kârgâzstan, stat central-asiatic majoritar musulman cu 6 milioane de locuitori, găzduiește o bază aeriană rusă și a cultivat relații apropiate cu Moscova sub președinția lui Atambaiev, după un deceniu de tulburări interne. Proteste violente desfășurate în 2005 și 2010 au dus la înlăturarea a doi președinți succesivi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…