Kazahstan: Poliția caută mai mulți bărbați înarmați, după atacurile 'teroriste' soldate cu 17 morți

Kazahstan: Poliția caută mai mulți bărbați înarmați, după atacurile 'teroriste' soldate cu 17 morți

Poliția kazahă se afla luni în căutarea mai multor bărbați înarmați în urma unei serii de atacuri ''teroriste'' soldate cu 17 morți începând de duminică în Kazahstan, a anunțat Ministerul de Interne al acestei țări din Asia Centrală, potrivit AFP.

Aceste atacuri au cauzat moartea a trei civili și trei soldați, după care 11 atacatori au fost uciși în operațiunea antiteroristă declanșată de autorități.

''A fost vorba despre un act terorist. Am consolidat supravegherea tuturor obiectivelor strategice'', a declarat ministrul de interne kazah, Kalmuhanbet Kasimov, în timpul unei ședințe de guvern.

Indivizi înarmați au atacat duminică două depozite de armament de la Aktobe (oraș în vestul Kazahstanului), ucigând trei civili, înainte de a deturna un autobuz folosit apoi pentru a forța intrarea într-o bază a Gărzii Naționale, unde au omorât trei soldați.

O amplă operațiune de urmărire a fost lansată în acest oraș de 400.000 de locuitori, a anunțat Ministerul de Interne kazah, care a indicat că 11 atacatori suspectați a fi ''extremiști religioși'' au fost lichidați, în timp ce alți câțiva sunt căutați în continuare.

Potrivit presei kazahe, depozitele de armament din principalele orașe din Kazahstan au fost închise luni.

Președintele Senatului kazah, Kasim-Jomart Tokaev, a denunțat pe Twitter ''cinismul și cruzimea bandiților'', cu o zi înaintea începerii Ramadanului, luna sfântă a musulmanilor din întreaga lume.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...