Kelemen Hunor: Relaţiile bilaterale dintre Ungaria şi România au un "uriaş potenţial nevalorificat" (Magyar Nemzet)

Kelemen Hunor: Relaţiile bilaterale dintre Ungaria şi România au un "uriaş potenţial nevalorificat" (Magyar Nemzet)

Relaţiile bilaterale dintre Ungaria şi România au un "uriaş potenţial nevalorificat", inclusiv în ce priveşte cooperarea interregională transfrontalieră, cooperarea în plan economic şi energetic, precum şi cooperarea cu Grupul de la Visegrad din Europa centrală, a declarat preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, într-un interviu publicat în ediţia de vineri a ziarului ungar Magyar Nemzet, citat de MTI.

Guvernul României trebuie să recunoască faptul că de cooperarea cu Ungaria ar beneficia şi propriii săi cetăţeni, inclusiv maghiarii din Transilvania, a spus Kelemen Hunor.

"Ne vom preocupa să contribuim la acest proces", a asigurat preşedintele UDMR, apreciind că mulţi dintre "colegii săi români" şi guvernul ungar sunt de asemenea deschişi faţă de îmbunătăţirea cooperării bilaterale.

Kelemen Hunor a menţionat că România şi Ungaria vor organiza o sesiune guvernamentală comună atunci când va putea fi prezentat şi un program comun specific, lucru care în opinia sa e greu de crezut că "se va întâmpla de la o lună la alta", având în vedere relaţiile bilaterale "mai curând tensionate" în ultimii ani.

Liderul UDMR a subliniat că formaţiunea sa şi maghiarii din Transilvania au fost dintotdeauna interesaţi de o strânsă cooperare între guvernele din Ungaria şi din România şi de posibilitatea de a "juca un rol de punte în acest sens".

"Nu putem promite miracole în această privinţă, dar ce putem spune este că începerea cooperării va duce la creşterea încrederii", a spus Kelemen Hunor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…