Kelemen solicită retragerea avizului unui monument din cimitirul Valea Uzului, motivând că e simbol legionar

Kelemen solicită retragerea avizului unui monument din cimitirul Valea Uzului, motivând că e simbol legionar

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a solicitat marţi, premierului Viorica Dăncilă, retragerea avizului acordat de Ministerul Culturii, pentru ''valoarea artistică'', unui monument din Cimitirul Eroilor Valea Uzului, susţinând că este vorba de crucea celtică, ce reprezintă un simbol legionar din anii '30.

"Este vorba de un aviz care a apărut luni, săptămâna trecută, semnat de ministrul Daniel Breaz, legat de valoarea artistică, avizarea valorii artistice a acelei construcţii ilegale din cimitirul de la Valea Uzului şi am spus că noi cerem să fie retras acel aviz, fiindcă crucea mare conţine un simbol legionar, din anii '30. Şi acest lucru nu este corect, nu este acceptabil ca un minister, o instituţie guvernamentală, o structură guvernamentală să aprobe un simbol clar cu caracter extremist, legionar (...) Este crucea celtică, folosită de nazişti, de legionari, de foarte multe formaţiuni şi mişcări de extremă dreapta", a declarat Kelemen Hunor, pentru AGERPRES.

Acesta a adăugat că a trimis o solicitare şi către Institutul  Elie Wiesel, pentru a-şi exprima un punct de vedere în legătură cu acest subiect.

Întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă a fost deschisă la această solicitare, Kelemen Hunor a replicat că aceasta a spus că "va discuta cu ministrul şi va decide".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut marţi o întrevedere cu premierul României, în care a fost abordat şi subiectul Codului Administrativ. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…