Kepler 452b: Vaticanul exclude probabilitatea unei întâlniri de gradul trei

Kepler 452b: Vaticanul exclude probabilitatea unei întâlniri de gradul trei

În pofida descoperirii unei planete "gemene" cu Pământul, Keler 452b, părintele José Funes, directorul Observatorului Astronomic de la Vatican, consideră că este foarte "improbabilă" o întâlnire de gradul trei - între oameni și reprezentanții unei potențiale civilizații de pe această planetă, conform unui material publicat de AFP.

Orice descoperire a unei noi planete și, cu atât mai mult, descoperirea de către NASA a planetei Kepler 452b, această exoplanetă similară Pământului, constituie "o veste bună", a declarat pentru AFP José Funes, un iezuit de origine argentiniană, ca și Papa Francisc.

Însă "până în prezent nu există nicio dovadă a existenței vieții și cu atât mai puțin a vieții inteligente" pe Kepler 452b. "Există probabilitatea (ca acolo) să existe viață și, de ce nu, chiar viață inteligentă, însă nu vom avea cum să aflăm cu certitudine niciodată" din cauza distanței enorme dintre Pământ și Kepler 452b, a explicat el.

Cu tehnologia din prezent ar fi nevoie de 11 milioane de ani pentru ca o navă sau sondă trimisă de pe Pământ să ajungă la Kepler 452b, situată la 1.400 de ani lumină.

Posibilitatea existenței vieții extraterestre nu complică însă mesajul biblic. "Descoperirea vieții (extraterestre) inteligente nu înseamnă neapărat că mai există încă un Iisus" sau că Dumnezeu și-a trimis acolo Fiul, asigură părintele Funes. "Încarnarea Fiului lui Dumnezeu este un eveniment unic în istoria umanității și a Universului", a explicat părintele Funes, diplomat în teologie și doctor în astronomie.

"Dumnezeu s-a întrupat în Iisus doar pe planeta noastră, în Palestina, acum 2.000 de ani. Și El nu a ales un francez, un italian sau un argentinian, ci a ales un evreu", a subliniat el zâmbind și adăugând că vorbește în nume personal și nu al bisericii pe care o reprezintă, care nu a adoptat o poziție oficială asupra acestor subiecte.

Însă, "în ipoteza existenței vieții inteligente (pe o altă planetă) eu nu văd nicio contradicție cu credința creștină", a susținut el, declarându-se însă, cu titlu personal, "foarte sceptic" cu privire la această eventualitate.

"Eu nu cred ... S-ar putea ca mâine să fiu contrazis, însă nu cred că vom ajunge în ziua în care să ne întâlnim cu un Mister Spock" (personaj extraterestru celebru din seria "Star Trek"), a glumit el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Germania se pregătește să asigure transferul a 800.000 de militari ai alianței spre Est

2 Din 2020 și până în prezent, diferența dintre PIB-ul SUA și cel chinez s-a mărit de la aproximativ 5 trilioane de dolari la 10 trilioane de dolari în …

3 De ce nu au reușit românii să facă față turcilor în evul mediu. Motivele pentru care victoriile românești se terminau cu pierderea tronului

4 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

5 Foarte interesante amănunte!