Kevin Spacey, obligat să plătească 31 de milioane de dolari producătorilor serialului „House of Cards”

Kevin Spacey, obligat să plătească 31 de milioane de dolari producătorilor serialului „House of Cards”

Spacey, care l-a interpretat pe Frank Underwood, a fost dat startul serialului de-a lungul a şase sezoane, după ce s-a confruntat cu acuzaţii că ar fi agresat sexual şi ar fi vânat bărbaţi tineri, inclusiv un asistent de producţie care a spus că Spacey l-a pipăit, determinând ancheta MRC.

Judecătorul Curţii Superioare din Los Angeles, Mel Red Recana, a confirmat o hotărâre pronunţată anterior, în octombrie 2020, care consta în aproximativ 29,5 milioane de dolari daune şi 1,5 milioane de dolari în costuri şi onorarii.

MRC susţinuse că Spacey le datora milioane de dolari pierduţi, deoarece conduita lui greşită i-a forţat să-l elimine din cel de-al şaselea sezon al serialului şi au fost constrânşi să reducă sezonul de la 13 episoade la opt. Hotărând în favoarea producătorului, mediatorul a constatat că comportamentul lui Spacey a constituit o încălcare materială a acordurilor sale în calitate de actor şi de producător executiv.

Spacey a fost acuzat pentru prima dată de conduită greşită în 2017 într-un articol Buzzfeed, în care actorul Anthony Rapp a susţinut că Spacey i-a făcut avansuri sexuale în 1986, pe când Rapp avea 14 ani. Producţia la „House of Cards" a fost suspendată două zile mai târziu. Ulterior, CNN a publicat o poveste în care Spacey era acuzat că a creat un mediu „toxic” pe platoul de filmare, făcând comentarii grosolane şi angajându-se în atingeri neconsensuale cu tinerii angajaţi de sex masculin.

În mai, Spacey a fost învinuit patru capete de acuzare de agresiune sexuală şi unul de "determinare a unei persoane să se angajeze într-o activitate sexuală de penetrare fără consimţământ" de către Crown Prosecution Service (CPS) din Regatul Unit, care a petrecut peste un an examinând un dosar de Poliţia Metropolitană. Presupusele incidente au avut loc în Londra şi Gloucestershire între 2005 şi 2013.

În ciuda acestor acuzaţii, Spacey urmează să apară într-un film intitulat "Peter Five Eight".

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”