Kim Jong-un inaugurează un cartier de lux la Phenian în timp ce nord-coreenii suferă de foame

Kim Jong-un inaugurează un cartier de lux la Phenian în timp ce nord-coreenii suferă de foame

Regimul de la Phenian a organizat duminică o ceremonie pentru a sărbători finalizarea a 10.000 de apartamente moderne în cartierul Hwasong, nou construit în capitala Coreei de Nord, relatează Reuters.

Cartierul de lux din Phenian considerat o „prioritate supremă” de către dictatorul Kim FOTO EPA-EFE

Ceremonia a avut loc în prezența dictatorului Kim Jong-un, precum și a unor oficiali guvernamentali de rang înalt, printre care premierul Kim Tok-hun.

„O altă stradă luxoasă a socialismului plină de fericirea oamenilor”, scrie agenția de stat KCNA despre proiectul de locuințe din Phenian.

Kim Jong-un, la inaugurarea noului cartier de lux din Phenian FOTO EPA-EFE

Kim Jong-un, la inaugurarea noului cartier de lux din Phenian FOTO EPA-EFE

În 2021, regimul de la Phenian și-a anunțat intenția de a construi 50.000 de apartamente în capitală pe parcursul a cinci ani în pofida penuriei de alimente.

Acest proiect, menit să facă din Phenian un oraș „renumit în întreaga lume”, este promovat ca o „prioritate supremă” de către Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

2 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

3 Un pilot militar din Garda Națională a „defectat” la Ambasada SUA din Emirate! Le-a spus americanilor că nu vrea să lupte contra Ucrainei și s-a oferi…

4 VIDEO În ce limbă or fi vorbit? / Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate

5 Un nou gest cel puțin controversat al Ucrainei...