Kim Kardashian, amendată cu 1,26 milioane de dolari pentru promovare frauduloasă a unei criptomonede

Kim Kardashian, amendată cu 1,26 milioane de dolari pentru promovare frauduloasă a unei criptomonede

Comisia americană pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) a anunțat, luni, că vedeta Kim Kardashian a acceptat să plătească 1,26 milioane de dolari, după ce a fost acuzată că a promovat o criptomonedă pe contul său de Instagram fără a preciza că a fost plătită pentru acest lucru, relatează AFP, conform Agerpres .

Kim Kardashian a fost amendată cu 1,26 milioane de dolari pentru promovare frauduloasă. Foto: Arhivă

Femeia de afaceri a promovat pe rețeaua de socializare Instagram active în criptomonede, jetoanele EMAX, vândute pe EthereumMax, fără să menționeze că a fost plătită cu suma de 250.000 de dolari de către platformă pentru reclamă.

Astfel, amenda cuprinde o penalizare de un milion de dolari dar şi o majorare cu 260.000 de dolari, care reprezintă suma pe care a primit-o fosta soție a rapperului Kanye West, şi dobânzi.

De asemenea, influencerița a fost de acord să coopereze cu SEC și a promis să nu facă reclamă la criptoactive timp de trei ani.

Acest caz ne reaminteşte că atunci când celebrităţi sau influenceri promovează oportunităţi de investiţii, inclusiv criptoactive, acest lucru nu înseamnă că acele produse de investiţii sunt bune pentru toţi investitorii”, a afirmat Gary Gensler, liderul SEC, într-un comunicat.

Încurajăm investitorii să ia în considerare riscurile şi oportunităţile potenţiale ale unei investiţii în lumina obiectivelor lor financiare”, a precizat șeful SEC.

Conform Forbes, Kim Kardashian are o avere personală în valoare de 1,8 miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /