Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul de interne al Spaniei. Aderarea la Schengen, printre subiectele discutate

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul de interne al Spaniei. Aderarea la Schengen, printre subiectele discutate

Președintele României l-a primit astăzi, 30 martie, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat în vizită oficială în țara noastră. Cei doi au discutat și despre aderarea României la spațiul Schengen.

„Vizita în România a ministrului de interne spaniol are loc în contextul relației excelente de cooperare dintre cele două țări, cu obiectivul dezvoltării în continuare a dialogului pe linie de afaceri interne și a cooperării polițienești, precum și în perspectiva preluării de către Spania a Președinției Consiliului Uniunii Europene în a doua jumătate a acestui an”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a evidențiat, în cadrul întâlnirii, cadrul pozitiv al relației bilaterale dintre România și Spania, aniversarea, în acest an, a zece ani de la ridicarea relației la nivel de Parteneriat Strategic, precum și cooperarea excelentă în plan bilateral, european și al NATO. Președintele României a transmis mulțumiri autorităților spaniole pentru sprijinul deschis arătat comunității românești din Spania

În contextul deținerii de către Spania a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene în semestrul al doilea al acestui an, președintele Iohannis a exprimat sprijinul României pentru prioritățile acesteia și a reiterat deschiderea țării noastre de a colabora îndeaproape pentru avansarea agendei europene și depășirea cu succes a provocărilor actuale.

Iohannis, întâlnire cu ministrul de interne al Regatului Spaniei FOTO: Presidency

„Președintele României a discutat despre obiectivul țării noastre de a finaliza cu succes aderarea la spațiul Schengen în acest an, adresând mulțumiri pentru sprijinul constant și necondiționat acordat de Spania pentru aderarea României. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a reafirmat interesul țării noastre de a se implica activ în identificarea unor soluții în plan european cu privire la gestionarea migrației”, precizează sursa citată.

Ministrul spaniol a subliniat cooperarea dintre cele două state în domeniul afacerilor interne și a exprimat aprecierea pentru deschiderea României de a sprijini viitoarea Președinție spaniolă a Consiliului UE în avansarea unor dosare importante în domeniul migrației și azilului, al cooperării polițienești, al luptei împotriva traficului de persoane și al securității.

„Ministrul Fernando Grande-Marlaska Gómez a arătat, de asemenea, că aderarea României la spațiul Schengen este în interesul întregii Uniuni Europene, contribuind la consolidarea securității spațiului european și că va susține în continuare activ acest obiectiv, inclusiv pe durata exercitării mandatului de Președinție a Consiliului UE”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”