Klaus Iohannis şi-a numit un nou consilier prezidenţial. Cine este Anişoara Ancu

Klaus Iohannis şi-a numit un nou consilier prezidenţial. Cine este Anişoara Ancu

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Anişoara Ancu (n. 1973, la Bucureşti) este licenţiată în ştiinţe juridice, specializarea drept, a Universităţii din Bucureşti. Totodată, a absolvit şi cursuri masterale de „Drept notarial şi proceduri” la Facultatea de Drept şi Sociologie din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov şi cursuri postuniversitare de specializare, în drept privat, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, respectiv în pregătire psiho-pedagogică la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov.

În perioada ianuarie 2004 - iunie 2005 a fost avocat stagiar, iar din iulie 2005 şi până în mai 2008 avocat definitiv în Baroul Braşov.

De asemenea, în perioada octombrie 2004 - mai 2008, a desfăşurat activitate didactică, în funcţia de preparator universitar, respectiv de asistent universitar în cadrul Catedrei de Drept privat a Facultăţii de Drept din Universitatea Transilvania din Braşov.

Începând cu luna mai a anului 2008 şi până în luna iunie 2022, a ocupat funcţia de consilier în cadrul Departamentului Constituţional Legislativ al Administraţiei Prezidenţiale, asigurând consiliere de specialitate în vederea îndeplinirii de către Preşedintele României a prerogativelor constituţionale şi legale.

Anişoara Ancu a fost numită Consilier Prezidenţial începând cu data de 11 iunie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria