Klemm: România devine un model în regiune în privința democrației și guvernării deschide

Klemm: România devine un model în regiune în privința democrației și guvernării deschide

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat vineri, la Oradea, că România devine un model în regiune în privința democrației și a guvernării deschise, el menționând în acest sens consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției, respectarea drepturilor minorităților, libertatea religioasă și rolul femeilor în societate.

Potrivit lui Klemm, promovarea securității, democrației și a prosperității sunt prioritățile Ambasadei SUA în România.

El a arătat, într-o scurtă declarație de presă, că în privința "democrației și a guvernării deschise", "România devine un model pentru alte țări din regiune", el remarcând în acest sens "consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției, dar și îmbrățișarea altor valori democratice, precum respectarea drepturilor minorităților, libertatea religioasă, libertatea presei, dar și rolul femeilor în economie și societate".

"În domeniul securității, avem un parteneriat foarte strâns atât în calitate de aliați, în cadrul NATO, cât și în cadrul parteneriatului bilateral. Iar România și SUA au contribuții importante la capacitățile de apărare ale alianței și capacitățile de descurajare ale alianței, atât în spațiul transatlantic, cât și în teatrele de operațiuni aflate la distanță", a declarat ambasadorul.

A treia prioritate menționată de acesta este promovarea prosperității prin consolidarea comerțului între cele două state, creșterea investițiilor române în SUA și a celor americane în România, dar și prin alte modalități de creștere a înțelegerii între cele două țări,

"De exemplu, să găsim modalități de a extinde programele de schimb academic pentru ca studenții și profesorii români să călătorească în SUA. Așadar, promovarea securității, democrației și prosperității", a mai menționat ambasadorul.

Însoțit de soția sa și de o delegație din partea Ambasadei SUA la București, Hans Klemm a vizitat în cursul zilei Centrul de Excelență NATO HUMINT, după care a inaugurat, în prezența oficialităților bihorene, donația de carte americană sub genericul "Shelf American" (Raftul American) la Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" Bihor.

Cele 159 de cărți, în valoare de aproape 3.000 de dolari, oferă acces la diferite resurse informative despre S.U.A., cultura și valorile americane. O colecție uniformă de 66 de cărți cu autori diferiți poartă pe prima pagină, a fiecărui volum, dedicația "Cu respectul și prietenia poporului american".

Universitatea Oradea l-a primit pe oaspetele Hans Klemm în Aula Magna unde, după o scurtă prezentare a personalității și activității acestuia, de către prorectorul Eugen Macocian, ambasadorul SUA a susținut o prelegere, despre relațiile româno-americane, care, a spus el, "nu au fost niciodată mai bune". Hans Klemm a răspuns, în încheiere, și la câteva întrebări venite din partea unor studenți și cadre universitare.

AGERPRES / (A — autor: Eugenia Pașca, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

3 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

4 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

5 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...