Kovesi: Atunci când sunt critici venite dinspre societate trebuie să ni le asumăm

Kovesi: Atunci când sunt critici venite dinspre societate trebuie să ni le asumăm

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat miercuri, la prezentarea raportului de activitate pe 2017, că instituţia pe care o conduce trebuie să-şi asume criticile venite dinspre societate.

"Ştiu că ne-am făcut datoria cu mult efort, cu profesionalism şi am respectat legea în tot ceea ce am făcut. Atunci când sunt critici venite dinspre societate, trebuie să ni le asumăm, desigur. Statutul nostru ne obligă la reţinere. Nu putem întotdeauna comunica în astfel de situaţii. Consiliul Superior al Magistraturii este cel chemat să analizeze dacă astfel de critici sunt justificate, aşa cum tot CSM este cel care ne apără reputaţia atunci când suntem supuşi unor atacuri nedrepte", a spus Kovesi.

În opinia sa, DNA a devenit în ultimii ani un model de eficienţă în societate, ceea ce implică şi o responsabilitate crescută.

"Îmi doresc ca dificultăţile şi reuşitele noastre să fie cunoscute şi înţelese la nivelul societăţii româneşti, pentru că în fond ne dedicăm activitatea pentru ca România să fie mai curată, un loc curat în care să rămânem, nu din care să plecăm în altă ţară. Şi sunt convinsă că avem resursele să dovedim şi în continuare că suntem procurori de profesionişti şi că munca noastră e strict în limitele legii", a mai afirmat şefa DNA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…