Kovesi despre dosarul Microsoft: De ce DNA a fost sesizat de o instituţie a statului după nouă ani?

Kovesi despre dosarul Microsoft: De ce DNA a fost sesizat de o instituţie a statului după nouă ani?

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat, miercuri, că în urma dosarului Microsoft rămâne o întrebare referitoare la motivele pentru care procurorii anticorupţie au fost sesizaţi despre acest caz abia după nouă ani de la încheierea contractului.

"Probabil unii dintre dumneavoastră se gândesc acum la un dosar al DNA în care şapte miniştri nu au fost trimişi în judecată, deşi au fost cercetaţi pentru crearea unui prejudiciu de aproximativ 67 de milioane de euro. Dincolo de faptul că DNA a făcut patru rechizitorii în care au fost trimişi în judecată mai mulţi inculpaţi, printre care şi doi foşti miniştri, unul din ei deja condamnat definitiv, dincolo de faptul că procurorii au dispus măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat în cuantum de 62,5 milioane de euro şi 22 de milioane de dolari, rămâne totuşi această întrebare. De ce DNA a fost sesizat de o instituţie a statului la nouă ani după încheierea contractului respectiv? Sigur că un procuror trebuie să finalizeze ancheta în interiorul termenului de prescripţie", a spus Kovesi la o dezbatere pe tema fraudelor în domeniul achiziţiilor publice.

Şefa DNA a adăugat că, după verificarea dosarelor finalizate în anul 2017, nu au fost identificate cauze în care prescrierea faptelor să fie imputabilă altor procurori.

Laura Codruţa Kovesi a condus, miercuri, dezbaterea cu tema: "Frauda şi corupţia în domeniul achiziţiilor publice. De la combatere la prevenire", organizată de DNA.

Procurorii anticorupţie au dispus pe 1 februarie clasarea cauzei faţă de foştii miniştri Dan Nica, Silvia Adriana Ţicău şi Alexandru Athanasiu, cercetaţi pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”