Kovesi la primirea Ordinului Legiunii de Onoare: Nu este o zi pentru mine, ci o zi a DNA

Kovesi la primirea Ordinului Legiunii de Onoare: Nu este o zi pentru mine, ci o zi a DNA

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a dedicat, marți seară, distincția oferită de Republica Franceză, familiei sale și tuturor colegilor, precizând că este 'o zi a Direcției Naționale Anticorupție'.

Ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, i-a conferit marți Laurei Codruța Kovesi însemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare .

"Cred că nu este o zi pentru mine sau pentru procurorul șef al DNA, cred că este o zi a Direcției Naționale Anticorupție, este o zi a noastră, a tuturor, a celor care lucrăm în fiecare zi în DNA. Cred că această medalie este a tuturor colegilor. (...) Sunt foarte emoționată (...). Doresc să dedic această distincție familiei mele care întotdeauna m-a susținut și la bine, dar mai ales la greu, și tuturor colegilor care ați fost alături de mine și sunteți alături de mine", a afirmat Kovesi, cu lacrimi în ochi, la ceremonia desfășurată la Ambasada Franței și la care au participat părinții, fratele și cumnata acesteia, dar și colegii din DNA.

În debutul discursului, Kovesi s-a adresat în limba franceză, subliniind că este o mare onoare să primească însemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare.

"Mulțumesc Franței pentru onoarea de a-mi acorda această medalie și pentru sprijinul oferit în consolidarea DNA ca instituție activă și eficace. (...) Această înaltă distincție îmi este oferită de o țară ce practică de secole democrația și statul de drept în același timp cu justiția, ce este fundament pentru acestea două. Franța a fost și este mereu pentru mine un partener fidel în dezvoltarea justiției independente și imparțiale dar și în consolidarea instituțiilor judiciare fiabile", a afirmat ea.

Kovesi a precizat că distincția reprezintă pentru DNA un semn că este pe drumul cel bun.

"Chiar dacă în urmă cu trei ani am ales un drum destul de greu pentru noi, iată că am reușit să parcurgem mare parte din el, indiferent de provocări, de greutățile prin care am trecut, de presiunile la care am fost supuși, de piedicile care ni s-au arătat, printr-un efort comun, consecvent și profesionist, dar în special prin curaj și printr-o determinare care vine din dorința noastră de a schimba ceva din România. Nu am fost singuri în această luptă, pe lângă partenerii instituționali cu care lucrăm, cred că un suport și un aliat extrem de important a venit din partea oamenilor, din partea cetățenilor. Sunt mii și mii de oameni cinstiți în România care ne susțin activitatea, care își doresc o schimbare și care au fost alături de noi și de lupta anticorupție", a adăugat șefa DNA.

Ea a ținut să mulțumească și familiilor colegilor săi din DNA pentru înțelegere și pentru faptul că le-au fost alături.

"Dragi colegi, știu că mulți dintre dumneavoastră faceți un efort în fiecare zi, pe mulți dintre dumneavoastră vă văd sâmbăta, duminica, la ore târzii sau la primele ore ale dimineții în DNA, cu toate că aveți familii, cu toate că aveți probleme personale, de fiecare dată ați reușit și am reușit împreună să trecem peste ele. (...) Sper ca împreună să continuăm acest drum și să reușim să îndeplinim cumva așteptările a mii de oameni care speră că DNA reușește să schimbe mentalități în țara asta, să schimbe lucrurile și să trăim într-o țară mai curată", a afirmat Kovesi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

4 Asta e Rusia, oameni buni!

5 Așa o fi?