Kovesi: Mi-am prezentat planul; e o etapă intermediară, așteptăm mai departe să vedem

Kovesi: Mi-am prezentat planul; e o etapă intermediară, așteptăm mai departe să vedem

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat luni, după ședința CSM, că a fost destul de dificil să prezinte o activitate de trei ani în timpul alocat susținerii interviului pentru un nou mandat și că aceasta este o etapă intermediară.

"Destul de dificil să prezinți o activitate de trei ani în câteva minute. Am încercat să fiu cât mai sintetică. Mi-am prezentat planul. Este o etapă intermediară, așteptăm mai departe să vedem", a afirmat Kovesi.

Potrivit legii, procurorul-șef al DNA este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul consultativ al CSM, pentru un mandat de trei ani.

Referitor la un proiect legislativ privind acordul de recunoaștere a vinovăției, șefa DNA a precizat că o modificare ar ajuta procurorii anticorupție să îl aplice.

"În prezent, acordul de recunoaștere a vinovăției prevede o limită a pedepsei de 7 ani. Majoritatea infracțiunilor pe care noi le investigăm depășesc această limită de 7 ani, atunci o modificare legislativă ne-ar ajuta ca și în cazul, spre exemplu, al infracțiunilor de luare de mită, spălare de bani, să putem să aplicăm această instituție. În practica noastră din ultimii ani de foarte multe ori inculpații au dorit să întocmească astfel de acorduri de recunoaștere a vinovăției, dar din cauza acestei limite prevăzute în lege nu s-a putut încheia", a explicat ea.

Despre dezvoltarea Serviciului Tehnic ca urmare a deciziei CCR, Kovesi a susținut că așteaptă în primul rând suplimentarea posturilor de polițiști.

"În primul rând, așteptăm acea suplimentare a posturilor de polițiști și suplimentarea bugetului, după care o să decidem în cadrul Direcției dacă vom replica la toate serviciile teritoriale sau să întărim cele patru centre zonale pe care le avem și în prezent", a mai spus șefa DNA.

La sediul CSM, au fost și câteva persoane care au cerut demisia șefei DNA și au scandat lozinci împotriva numirii acesteia.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

5 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…