Kovesi: Statul are de recuperat peste un miliard de euro în urma deciziilor definitive din dosarele DNA

Kovesi: Statul are de recuperat peste un miliard de euro în urma deciziilor definitive din dosarele DNA

Statul trebuie sa primeasca un miliard de euro doar din confiscarile dispuse in dosarele instrumentate de DNA, a declarat marti Laura Codruta Kovesi. Din 2013, potrivit sefei Directiei Anticoruptie, procurorii DNA au indisponibilizat bunuri de peste doua miliarde de euro.

Judecatorii au dat sentinte definitive si au dispus confiscari de peste un miliard de euro.

"Acesti bani trebuie sa intre in bugetul statului in urma investigatiilor realizate de DNA”, a spus Kovesi, adaugand ca este nevoie sa se discute si o alta problema.

“Trebuie sa ne intrebam ce se intampla cu aceste hotarari, cate sunt executate”, a continuat ea, precizand ca mai departe este responsabilitatea organelor financiare.

“Am ajuns in punctul in care trebuie sa vedem ce ne trebuie ca aceste hotarari sa fie aplicate definitiv”, a afirmat Kovesi.

"Sa ne imaginam ce s-ar face in Romania cu un miliard de euro, bani care ar trebui confiscati", a mai declarat procurorul-sef al DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis