Kremlin: Erdogan i-a prezentat lui Putin scuze pentru doborârea avionului militar rus

Kremlin: Erdogan i-a prezentat lui Putin scuze pentru doborârea avionului militar rus

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a trimis o scrisoare omologului său rus Vladimir Putin în care exprimă scuze pentru doborârea, în luna noiembrie, a unui avion militar rus în apropierea graniței turco-siriene, relatează luni Reuters, citând un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Reprezentantul președinției ruse a declarat că, în scrisoarea respectivă, șeful statului turc afirmă că va face tot posibilul pentru restabilirea relațiilor între Moscova și Ankara și că Turcia este pregătită să acționeze împreună cu Rusia pentru combaterea terorismului.

''În scrisoare se afirmă, în special, că Rusia este un prieten și partener strategic al Turciei, cu care autoritățile turce nu doresc să strice relațiile'', se menționează în declarația Kremlinului. De asemenea, este citat președintele turc: "Doresc încă o dată să-mi exprim compasiunea, să transmit sincere condoleanțe familiei pilotului rus care a murit și să spun 'Îmi pare rău' ''.

După doborârea avionului militar rus, Rusia a impus restricții comerciale Ankarei. Vladimir Putin declara la vremea respectivă că aceste măsuri nu vor fi ridicate decât cu condiția ca Erdogan să prezinte scuze.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa