Kremlinul, amenințări voalate pentru România: Dacă ar fi fost îngrijorată de situație, poate s-ar fi comportat altfel

Kremlinul, amenințări voalate pentru România: Dacă ar fi fost îngrijorată de situație, poate s-ar fi comportat altfel

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, acuză Bucureștiul că aprinde spiritele în Moldova și se arată deranjată de susținerea oferită Ucrainei.

Amenințări voalate ale Rusiei către România. Foto: Profimedia

,,Dacă România ar fi fost îngrijorată enorm de toată această situaţie, poate că s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă, nu ar susţine material politicile regimului Zelenski, care doar destabilizează siguranţa în regiune”, a declarat Maria Zaharova pentru Ria Novosti, agenția de propagandă a Kremlinului.

În acest context, reprezentanta Rusiei a venit cu avertizări la adresa României.

,,Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanţe de escaladare a crizei la care ei (România - n.r.) participă. Așadar nu ştiu ce înseamnă asta, provocare, poate o intrigă politică. Nu ştiu, dar nici nu vreau sa ştiu”, a afirmat aceasta.

De asemenea, Maria Zaharova vorbit și despre fragmentele de dronă căzute pe teritoriul României, afirmând că Bucureștiul a anunțat că aparțin Rusiei, dar nu a venit cu nicio dovadă în acest sens.

,,Iertaţi-mă, dar e absurd! Aceasta este o jonglare…nici nu ştiu cum sa-i zic, a faptelor, a ceva de neînţeles. Nimeni nu a înţeles ce a fost asta. Toţi m-au întrebat ce a fost asta. Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi partea română. (...) România ocupă orice poziţie care e comodă. Pentru că nu răspunzi pentru nimic şi poţi să născoceşti lucruri şi să dai vina pe alţii", a conchis Maria Zaharova.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor de Externe (MAE) de la București nu au oferit până acum un comentariu cu referire la acuzațiile Moscovei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat