Kremlinul consideră 'absurde' acuzațiile de piraterie informatică ale Partidului democrat din SUA

Kremlinul consideră 'absurde' acuzațiile de piraterie informatică ale Partidului democrat din SUA

Acuzațiile de piraterie informatică la adresa Moscovei lansate de responsabili ai Partidului democrat american sunt 'absurde' și arată o utilizare 'maniacală' a Rusiei în campania electorală americană, a apreciat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

'Observăm tentative maniacale de a folosi Rusia în campania electorală din SUA. Aceste informații absurde au fost imediat dezmințite de familia candidatului la alegerile prezidențiale', le-a declarat el jurnaliștilor, referindu-se la fiul candidatului republican Donald Trump, Donald Trump Jr.

După publicarea a aproape 20.000 de mesaje piratate din conturile de e-mail a șapte responsabili ai Partidului democrat, Moscova a fost acuzată de responsabili ai partidului că a încercat să influențeze campania electorală americană în favoarea lui Donald Trump orchestrând această scurgere de informații.

'Ieri (luni — n.r.) au apărut informații conform cărora Carter Page, consilierul lui Trump, se afla la Moscova și s-a întâlnit cu (șeful administrației prezidențiale ruse) Serghei Ivanov', a adăugat Dmitri Peskov.

'Din nefericire, Rusia este folosită în campania electorală. Din nefericire, astfel de farse continuă. Credem că nu este foarte bine pentru relațiile noastre bilaterale, dar înțelegem că trebuie să trecem prin această perioadă proastă', a adăugat el.

Vineri, cu trei zile înainte de deschiderea convenției democrate, WikiLeaks a publicat aproape 20.000 de mesaje piratate din conturile de e-mail a șapte responsabili ai Partidului democrat, schimbate între ianuarie 2015 și mai 2016.

Aceste e-mail-uri arată neîncrederea și disprețul responsabililor partidului pentru Bernie Sanders, fost rival al lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate.

Echipa fostei prime doamne a contraatacat lăsând să se înțeleagă că Rusia ar putea fi la originea scurgerii de informații furate de pirați suspectați că ar avea legături cu autoritățile ruse.

Scopul manevrei ar fi, potrivit acestei echipe, favorizarea campaniei lui Donald Trump, mai critic față de NATO decât rivala sa democrată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”