Kurzii sunt ''incredibil de fericiţi cu această soluţie'', spune Trump după încetarea focului negociată de Pence cu Erdogan

Kurzii sunt ''incredibil de fericiţi cu această soluţie'', spune Trump după încetarea focului negociată de Pence cu Erdogan

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că kurzii sirieni sunt "incredibil de fericiţi cu această soluţie" şi le-a mulţumit atât Turciei, cât şi kurzilor pentru disponibilitatea lor de a consimţi la o încetare la focului, relatează dpa.

"Avem tot ce puteam visa vreodată", a spus Trump în Texas. "Vreau să le mulţumesc kurzilor. Au fost incredibil de fericiţi cu această soluţie. Această soluţie le-a salvat vieţile, sincer", a adăugat el.

El a precizat că kurzii vor fi în continuare responsabili pentru păzirea combatanţilor Statului Islamic. "Kurzii au fost minunaţi", a spus liderul de la Casa Albă.

Despre preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, Trump a afirmat: "Este un lider al naibii de bun, un om dur, puternic şi a făcut ce trebuia".

Preşedintele american a anunţat că Erdogan va merge în vizită la Washington luna viitoare, cum se stabilise iniţial, deşi joi, în timpul discuţiilor dintre Mike Pence şi Erdogan, Casa Albă anunţase că deplasarea e anulată şi depinde de rezultatul demersurilor americane de la Ankara.

Trump a mai spus că oamenii încearcă de 15 ani să obţină acest acord, dar este neclar la ce s-a referit, notează dpa. De asemenea, el a insistat că este "o persoană neconvenţională care a abordat o cale neconvenţională".

"Este extraordinar pentru toată lumea", a încheiat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa