Kylian Mbappe, record incredibil în finala Mondialului!

Kylian Mbappe, record incredibil în finala Mondialului!

Atacantul francez a punctat de trei ori contra Argentinei, ținând Franța în viață în ultimul meci alcompetiției. Chiar dacă a mai înscris o dată și la loviturile de departajare, Kylian Mbappe nu a reușit ă câștige a doua Cupă Mondială consecutivă.

Mbappe, consolat de președintele Macron și de portarul Argentinei, Martinez. Foto EPA EFE

Mbappe a reușit să o readucă pe Franța în joc în finala Campionatului Mondial cu Argentina, după 70 de minute extrem de slabe ale ”cocoșilor”, marcând trei goluri care au dus marea finală din Qatar în prelungiri, apoi la penalty-uri.

Primele două goluri ale francezului, înscrise de Mbappe în decurs de doar 37 de secunde, îl transformă pe francez în jucătorul care izbutește cea mai rapidă „dublă” într-o finală de Campionat Mondial! Precedentul record îi aparținea lui Ronaldo, autor a două goluri în decurs de 12 minute în finala cu Germania din 2002.

Totodată, conform L'Equipe, Mbappe e primul jucător care reușește să înscrie 10 goluri la Campionatul Mondial până la împlinirea vârstei de 24 de ani. El va împlini această vârstă chiar luni.

Cu golul din prelungiri, al treilea pentru el în meci, Mbappe a ajuns la opt goluri înscrise pentru „cocoși” la acest turneu final și a fot declarat gheata de aur a CM Qatar 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

4 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

5 Rusia, oameni buni...