„La CNSAS, în afară de o copertă de la școala de marină, Traian Băsescu nu a avut absolut niciun document”

„La CNSAS, în afară de o copertă de la școala de marină, Traian Băsescu nu a avut absolut niciun document”

Poetul Mircea Dinescu, fost membru al CNSAS timp de opt ani, spune că dosarul lui Traian Băsescu de la CNSAS era format doar dintr-o copertă, de pe vremea când fostul președinte era student la Institutul de Marină din Constanța. ”Vreme de opt ani, noi, la CNSAS, n-am avut niciun document”, a spus Mircea Dinescu în emisiunea Insider politic de la Prima TV.

”Eu am fost la CNSAS opt ani de zile. La CNSAS, în afară de un carton pe care scria numele elevului Traian Băsescu cu un ”x”, care ar fi fost informator la școala de marină, nu am avut absolut niciun document. Documentele erau în brațele lui Măgureanu, în brațele moștenitorului lui Măgureanu și în brațele tuturor moștenitorilor lui Măgureanu până în vremea lui Iohannis. Deci în afară de un carton, o copertă de la școala de marină, Traian Băsescu nu avea nimic la CNSAS. E ca și cum el n-ar fi existat după asta (după școala de marină- n.r.).Vreme de opt ani, noi, la CNSAS, n-am avut niciun document”, a declarat Mircea Dinescu în emisiunea Insider politic de la Prima TV.

”Când lucram la CNSAS: eu spuneam: nouă ni se dau numai paie, nu ni se dă și bobul de grâu. Culesul dosarelor a fost că au cules ei boabele și ne-au dat nouă paiele. Și pe noi ne înjura lumea că nu facem nimic la CNSAS. Păi, dacă nu aveam documentele? Băsescu vorbea liniștit pentru că știa că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”, a mai spus Mircea Dinescu.

Într-un interviu la Marius Tucă Show, acordat în aprilie 2006, Traian Băsescu, la acea vreme președinte al României, susținea răspicat faptul că foștii colaboratori ai Securității nu au calitatea morală de a face politică, pentru că sunt șantajabili. 16 ani mai târziu, Traian Băsescu este declarat de Curtea Supremă colaborator al Securității.

”Eu consider că oamenii politici care au fost informatori ai Securității sau care au fost în orice relație cu Securitatea și au făcut rău oamenilor – au făcut poliție politică, au scris despre oameni că nu acceptă nu știu ce teze la Congresul al XII-lea, în timp ce erau la o cafea, într-un birou, în colectivități – acești oameni nu au calitatea morală de a face politică. Sau dacă o au, să voteze electoratul dacă-i acceptă așa sau nu. Acest lucru trebuie făcut pentru oamenii politici obligatoriu”, spunea Traian Băsescu în aprilie 2006, la un an și jumătate de la alegerea în funcția de președinte al României.

„Cred că nu poți să ai pretenția să faci politică, să dai lecții națiunii și să hotărăști destinul națiunii când ești șantajabil. Atât timp cât un astfel de dosar există undeva, la CNSAS sau în arhivele SRI, ești un om șantajabil. Din acest motiv eu susțin fără rezerve deconspirarea celor care au făcut poliție politică”, adăuga fostul președinte al României.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski