„La mulți ani tuturor femeilor și bărbaților de la coada de la pașapoarte!”/Marian Godină stârnește scandal pe Facebook

„La mulți ani tuturor femeilor și bărbaților de la coada de la pașapoarte!”/Marian Godină stârnește scandal pe Facebook

Mesajul postat de Marian Godină pe 8 martie, de Ziua femeii, pe pagina sa de pe Facebook a stârnit în doar două ore o mie de comentarii.

"La mulți ani tuturor femeilor și bărbaților de la coada de la pașapoarte!", a scris polițistul pe pagina sa, referindu-se la cei care speriați de perspectiva conflictului armat care se apropie din ce în ce mai mult de granițele țării, au dat buzna la sediile serviciilor de eliberare a pașapoartelor din întreaga țară.

Luni 7 martie 2022, pe site-ul epasapoarte.ro nu se mai puteau face programări online pentru pașaport decât spre finalul lunii aprilie, iar la unele servicii erau locuri disponibile abia în luna mai.

Solicitările pentru eliberarea acestui document sunt făcute în special pentru copiii de până în 14 ani care nu pot părăsi România fără pașaport.

Ulterior, Godină a revenit cu o nouă postare în care formulează o opinie personală despre cei care fug.

"Am suficientă experiență încât să pot anticipa reacțiile postărilor mele.

Știam, așadar, că postarea pe care am scris-o azi dimineață va aduce un val de comentarii negative și știam și modurile în care va fi interpretată.


Mi-au scris unii că mulți dintre bărbații care stau la coadă la pașapoarte o fac pentru că e necesară prezența lor acolo în cazul în care le fac pașapoarte copiilor.

Cred că e evident că nu m-am referit la acei bărbați, nu am de gând să scriu glume cu explicații adăugate.

Până la urmă, nici măcar nu e treaba mea cine pleacă și cine rămâne, nici nu prea mă interesează, fiecare alege cum crede pentru el, dar am dreptul să îmi formez o opinie despre cei care fug.

Din fericire, de-a lungul istoriei țărișoarei noastre, cei mai mulți au ales să rămână, iar datorită lor putem noi azi să punem drapelul la poza de profil pe 1 Decembrie, să comentăm liberi pe Facebook, să ne numim români, să trăim într-o țară care cuprinde Ardealul, Moldova și Țara Românească și care se numește România.

Au ales unii de-a lungul vremii să lupte, să nu fie lași. Respect lor!


Întrebările care apar cel mai des în comentarii:

"Pentru ce să lupt? Ce-a făcut țara asta pentru mine? Să lupt pentru guvernanții noștri? Merită?"

Atunci i-aș întreba eu pe cei care pun aceste întrebări:

Când zici că ești mândru că ești român, ești mândru de guvernanți? Când pui poza cu drapelul, o pui pentru guvernanți? Când zici "La mulți ani, România!" cui urezi la mulți ani? Guvernanților?

Vrei să pleci, consideri că nu merită țara asta să lupți pentru ea? Foarte bine, pleacă! Dar nu cumva pleci cu gândul că te vei întoarce după ce se vor liniști lucrurile? Adică după ce alții care n-au plecat își vor fi pierdut viețile pentru ca tu să te poți întoarce liniștit? Dacă lucrurile astea nu te vor face să-ți fie rușine de tine pentru tot restul vieții, atunci du-te liniștit.

Eu voi rămâne? Cu siguranță da! De ce? Pentru guvernanți? Pentru insul al cărui comentariu îl las mai jos? Oare pot purta vreun dram de respect pentru asemenea personaj? Sigur nu.

Eu aș rămâne pentru guvernanți? Aș rămâne pentru mine, pentru oamenii faini și mulți care există în țara asta, aș rămâne pentru că tot ce am realizat, am realizat în țara asta în care m-am născut. Îmi place țara asta așa cum e ea, e casa mea. Cu oameni extraordinari, cu oameni buni, dar și cu oameni răi și proști. Dar, în mare parte, un popor foarte fain de care mi-ar fi un dor cumplit de ar fi să plec.


Ce a făcut țara asta pentru mine?

Țara asta mi-a oferit un loc unde să mă nasc, unde să cresc și unde să am ocazia să-i ofer eu ei ceva, atât cât pot.

Ce mi-au oferit guvernanții? M-au păcălit, m-au dezamăgit, m-au furat. Nu pentru ei aș rămâne, ci pentru copiii mei pe care aș încerca să-i învăț să nu se mai lase păcăliți și furați.

Nu m-am considerat niciodată patriot și mereu mi s-a părut penibil și fals patriotismul etalat tocmai de cei care ar pleca în secunda doi când ar fi nevoie cu adevărat de ei.

Să pui o poză, să faci o urare, ori să zbieri în piețe publice înfășurată în tricolor poate oricine, mai ales dacă are suficientă ticăloșie pentru a-și construi o falsă imagine bazată pe un patriotism închipuit care prinde la imbecili", a scris Marian Godină pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”