La Munchen se discută despre viitoarea arhitectură a securităţii europene

La Munchen se discută despre viitoarea arhitectură a securităţii europene

Viitoarea arhitectură a securităţii europene constituie principalul subiect de pe agenda ultimei zile a Conferinţei de securitate de la Munchen, care se încheie duminică, relatează DPA.

Șeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borell

Premierul suedez Ulf Kristersson şi cel estonian Kaja Kallas urmează să discute despre acest subiect cu şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borell.

Pe de altă parte, primarul capitalei ucrainene Kiev, Vitali Kliciko, şi liderul social-democraţilor germani, Lars Klingbeil, vor participa la o dezbatere privind consecinţele războiului lansat de Rusia contra Ucrainei vecine în urmă cu aproape un an, scrie Agerpres.

Tot duminică, la Conferinţa de securitate de la Munchen se va discuta despre situaţia din Israel şi din teritoriile palestiniene, printre participanţii la dezbatere aflându-se fostul premier israelian Ehud Olmert.

Pentru a doua oară consecutiv, la Conferinţa de securitate de la Munchen nu a participat niciun reprezentant al conducerii Federaţiei Ruse. Anul trecut, a existat o invitaţie pe numele ministrului de externe Serghei Lavrov, care a decis să nu participe, gest care la acel moment a fost interpretat drept un semnal că decizia de lansare a invaziei ruse asupra Ucrainei fusese deja luată.

Spre deosebire de anii precedenţi, au fost excluşi de pe lista invitaţilor oficialităţi iraniene şi reprezentanţi ai partidului extremist 'Alternativa pentru Germania'.

La ediţia din acest an au fost invitaţi peste 450 decidenţi din întreaga lume, printre care 40 de şefi de stat sau de guvern , miniştri, personalităţi internaţionale şi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale şi ai mediului de afaceri, jurnalişti şi profesori universitari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!