La o săptămână după Charlottesville, o manifestație a extremei drepte la Boston; autoritățile se tem că vor izbucni violențe

Autoritățile americane se tem de izbucnirea unor incidente în cursul unei manifestații sâmbătă la Boston, în Massachusetts, care urmează să reunească reprezentanți ai extremei drepte americane, în timp ce mișcări antirasiste au lansat apeluri la o contramanifestație, relatează France 24.

Securitatea a fost întărită în jurul grădinii publice Boston Common, cea mai veche din SUA, unde a fost anunțată o manifestație a militanților extremei drepte în cursul zilei de sâmbătă. Aceasta intervine după o manifestație similară la Charlottesville, în Virginia, unde o tânără femeie a fost ucisă, fiind lovită de o mașină condusă de adept al supremației albilor, pe fondul unei tensiuni crescute.

"Cred că discursul extremei drepte a trecut la un nivel superior și aceasta ne îngrijorează. Nu am văzut niciodată atât de mulți oameni căutând confruntarea și rolul nostru va fi să calmăm situația", a declarat William Evans, comisar de poliție.

Circa 500 de polițiști urmează să fie desfășurați la fața locului, dintre care unii sunt îmbrăcați în civil.

Boston Common a găzduit în istorie personalități ale militanților pentru drepturi civice, precum Martin Luther King și Barack Obama.

Dar în pofida opoziției primarului orașului și a unei părți a populației, autoritățile din Boston au autorizat această reuniune cu scopul — spun ele — de a proteja libertatea de expresie a manifestanților.

"Unii dintre ei au avut discursuri dure la adresa comunității evreiești, a comunității afro-americane și la adresa multor altor comunități, iar eu nu îi vreau aici. Voi fi foarte clar: nu îi vreau aici. Dacă aș fi putut să nu le dau autorizația, aș fi făcut-o ", a asigurat Martin Walsh, primar al Bostonului.

Poliția a recomandat locuitorilor orașului să rămână acasă în timpul manifestației, dar unii opozanți ai grupărilor de extrema dreaptă, precum Fight Supremacy, au planificat și ei o reuniune. Potrivit rețelelor de socializare, cei care afirmă că vor să participe la aceasta contramanifestație sunt între 20.000 și 30.000.

Autoritățile au declarat că cele două manifestații vor fi separate prin bariere. Fiecare dintre manifestanți va fi percheziționat minuțios.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

3 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

4 Iluzie optică?

5 Dragnea, eliberat din pușcărie! Merge acasă să-i arate țiitoarei ce-a mai învățat de la colegii de budoar, par…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala