Laburistul Sadiq Khan a fost ales primar al Londrei (oficial)

Deputatul Sadiq Khan, membru al opoziției laburiste, a fost ales primar al Londrei, potrivit rezultatelor definitive anunțate oficial în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, devenind primul edil musulman al unei mari capitale occidentale, scrie AFP.

Fiu al unui imigrant pakistanez șofer de autobuz, Sadiq Khan a obținut 1.310.143 de voturi, față de 994.614 voturi pentru principalul său adversar, conservatorul Zac Goldsmith, fiul miliardarului Jimmy Goldsmith.

La finalul unei campanii dure, chiar calomnioase, unde s-a văzut acuzat de principalul său adversar de legături cu extremiștii islamiști, Sadiq Khan, fost avocat pentru drepturile omului în vârstă de 45 de ani, a promis, în primul său discurs după anunțul oficial al alegerii sale, ca va fi "primarul tuturor londonezilor".

"Aceste alegeri nu au trecut fără dispute și sunt mândru să văd că Londra a ales astăzi speranța în locul fricii, unitatea în locul divizării", a declarat el după anunțul rezultatelor la City Hall, sediul primăriei Londrei, în aplauzele și uralele simpatizanților.

"Sper că nu ne vom mai confrunta cu o alegere atât de dificilă. Teama nu ne aduce mai multă securitate, ea ne face mai slabi, iar politica fricii pur și simplu nu este binevenită în orașul nostru", a adăugat el.

În momentul discursului ținut de Sadiq Khan, candidatul partidului de extremă dreaptă Britain First, Paul Golding, aflat în spatele lui alături de ceilalți candidați, a făcut stânga împrejur părăsind scena. , editor online: Anda Badea

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

5 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…