Laburistul Sadiq Khan a fost ales primar al Londrei (oficial)

Laburistul Sadiq Khan a fost ales primar al Londrei (oficial)

Deputatul Sadiq Khan, membru al opoziției laburiste, a fost ales primar al Londrei, potrivit rezultatelor definitive anunțate oficial în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, devenind primul edil musulman al unei mari capitale occidentale, scrie AFP.

Fiu al unui imigrant pakistanez șofer de autobuz, Sadiq Khan a obținut 1.310.143 de voturi, față de 994.614 voturi pentru principalul său adversar, conservatorul Zac Goldsmith, fiul miliardarului Jimmy Goldsmith.

La finalul unei campanii dure, chiar calomnioase, unde s-a văzut acuzat de principalul său adversar de legături cu extremiștii islamiști, Sadiq Khan, fost avocat pentru drepturile omului în vârstă de 45 de ani, a promis, în primul său discurs după anunțul oficial al alegerii sale, ca va fi "primarul tuturor londonezilor".

"Aceste alegeri nu au trecut fără dispute și sunt mândru să văd că Londra a ales astăzi speranța în locul fricii, unitatea în locul divizării", a declarat el după anunțul rezultatelor la City Hall, sediul primăriei Londrei, în aplauzele și uralele simpatizanților.

"Sper că nu ne vom mai confrunta cu o alegere atât de dificilă. Teama nu ne aduce mai multă securitate, ea ne face mai slabi, iar politica fricii pur și simplu nu este binevenită în orașul nostru", a adăugat el.

În momentul discursului ținut de Sadiq Khan, candidatul partidului de extremă dreaptă Britain First, Paul Golding, aflat în spatele lui alături de ceilalți candidați, a făcut stânga împrejur părăsind scena. , editor online: Anda Badea

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu