Lansarea capsulei Blue Origin cu fiica primului american care a călătorit în spaţiu, amânată pentru sâmbătă

Lansarea capsulei Blue Origin cu fiica primului american care a călătorit în spaţiu, amânată pentru sâmbătă

Următorul zbor spaţial al Blue Origin, care o va include la bord pe fiica primului american care a călătorit în spaţiu, a fost amânat cu două zile din cauza condiţiilor meteorologice, a anunţat compania miercuri, relatează AFP.

Zborul a fost programat iniţial pentru joi, dar ''din cauza vântului prognozat'' în acea zi şi vineri a trebuit să fie reprogramat pentru sâmbătă la ora locală 08:45 (14:45 GMT). Lansarea are loc în vestul statului Texas.

Laura Shepard Churchley, fiica lui Alan Shepard, care a efectuat un zbor istoric în spaţiu în 1961, a primit invitaţia de a participa la această a treia misiune a companiei miliardarului Jeff Bezos.

Racheta Blue Origin poartă numele ''New Shepard'', în onoarea astronautului Alan Shepard.

La bord vor fi de asemenea prezenţi un star american, prezentatorul de televiziune şi fostul fotbalist profesionist Michael Strahan, precum şi patru pasageri care au plătit călătoria: Dylan Taylor (Voyager Space, Commercial Spaceflight Federation), Evan Dick (Darwin Foundation şi Population Relief International Corp), Lane Bess (Bess Ventures and Advisory) şi fiul său, Cameron Bess.

Cei şase pasageri se vor afla pentru scurt timp în spaţiu, zborurile suborbitale organizate de Blue Origin având o durată de doar zece minute în total, de la momentul decolării până la aterizare.

Alan Shepard a realizat pe 5 mai 1961 un zbor în spaţiu cu o durată de 15 minute, la 23 de zile după voiajul istoric al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în cosmos.

Alan Shepard a fost, de asemenea, cel de-al cincilea dintre cei 12 oameni care au păşit până acum pe suprafaţa Lunii. Astronautul american a decedat în 1998.

Cele două zboruri precedente ale companiei Blue Origin i-au transportat în spaţiu, printre alţii, pe miliardarul Jeff Bezos, precum şi pe actorul William Shatner, interpretul căpitanului Kirk din celebrul serial ''Star Trek''. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 Fenomen straniu în SUA

4 De citit!

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…