Lazăr, despre despre modificările la legea grațierii: Un asemenea act normativ va crea un sentiment de insecuritate

Lazăr, despre despre modificările la legea grațierii: Un asemenea act normativ va crea un sentiment de insecuritate

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat joi, cu privire la amendamentele aduse la proiectul de lege privind grațierea, că Ministerul Public susține punctul de vedere al CSM, care spune că un asemenea act normativ va crea un sentiment de insecuritate în public.

"Aș dori să amintesc punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care spune că un asemenea act normativ va crea un sentiment de insecuritate în public. Ministerul Public a susținut acest punct de vedere în cadrul Comisiei, avem strategii ale ministerului Justiției și ale instituțiilor care lucrează în domeniul justiției, pentru a combate corupția. Ele pot fi văzute site-ul ministerului justiției, sunt pe 5 ani, și noi trebuie să ne înscriem pe acesta direcție a strategiilor cunoscute. Eu vă spun care sunt strategiile noastre, să va spun alții de ce ar fi benefică", a declarat Augustin Lazăr la intrarea în CSM.

Comisia juridică a exceptat, joi, de la grațiere luarea de mită, traficul de influență, darea de mită și cumpărarea de influență, la solicitarea senatorului PNL Daniel Fenechiu.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii