Lazăr: Nu există justificare rațională să venim cu acte de clemență, afară de cazul că nu avem vreun 'interes ocult'

Lazăr: Nu există justificare rațională să venim cu acte de clemență, afară de cazul că nu avem vreun 'interes ocult'

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri, că nu există nicio justificare "rațională" să se vină cu acte de clemență, afară de cazul în care există vreun "interes ocult".

"Nu există absolut nicio justificare rațională să venim acum cu acte de clemență, afară de cazul că nu avem vreun interes care să fie ocult. Nu pot să fac nicio speculație în acest moment, însă vom vedea că lucrurile vor ieși la suprafață întotdeauna. (...) Așa cum este văzut proiectul de lege, nu există niciun interes prioritar național pentru acest proiect de lege. Este foarte clar. De asemenea, survine suspiciunea acestei emoții colective care a fost ridicată prin mijloacele media", a precizat Augustin Lazăr, la plecarea de la CSM.

El a subliniat că vor fi date în continuare soluții legale în toate dosarele.

"Doresc să vă asigur că justiția se înfăptuiește cum s-a înfăptuit de către profesioniști responsabili, noi trebuie să avem încredere că toate lucrurile vor fi clarificate, vor fi date soluții temeinice și legale în toate dosarele", a afirmat procurorul general.

Augustin Lazăr a adăugat că Ministerul Public nu este încântat de proiectul de OUG privind grațierea.

"Ministerul Public și, în general, magistrații, am discutat în CSM, pot să vă spun că nimeni nu e încântat de acest proiect (proiectul privind grațierea — n.r.). Colegii au avut cuvinte de critică la adresa acestui proiect. (...) Nu există o nevoie, un imperativ care să fie național ca în acest moment să ieșim cu un astfel de act normativ", a arătat Augustin Lazăr.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

3 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

4 Așa o fi?

5 Câh...